Hirdetés
. Hirdetés

Az OpenAI a ChatGPT Professional segítségével kíván pénzt szerezni vírusosan terjedő chatbotjából

|

Az OpenAI a héten jelentette be, hogy hamarosan pénzt terveznek kérni az AI-alapú természetes nyelvi feldolgozó chatbot eszközéért, a ChatGPT-ért.

Hirdetés

"Célunk a szolgáltatás folyamatos fejlesztése és karbantartása, és a monetizáció az egyik módja annak, hogy hosszú távon biztosítsuk a szolgáltatás életképességét" - közölte a vállalat a Discord szerverén.

A ChatGPT prémium verziója az OpenAI által közzétett várólista-űrlap szerint ideiglenesen ChatGPT Professional néven fog futni. E verzió számos előnnyel jár majd, például a ChatGPT gyors válaszaival, korlátlan számú üzenettel, és nem lesz blackout ablak (azaz mindig elérhető).

A várólista űrlap különböző kérdéseket tesz fel, mint például "Hogyan használja a ChatGPT-t?", "Milyen áron (havonta) tartaná a ChatGPT-t olyan drágának, hogy nem venné fontolóra a megvásárlását?", és "Milyen áron (havonta) tartaná a ChatGPT-t olyan alacsony árúnak, hogy úgy érezné, a minőség nem lehet túl jó?" stb.

Hirdetés

Az OpenAI megkeresi a kiválasztottakat a fizetési folyamat és a "pilot" beállítása érdekében. A vállalat azonban megjegyzi, hogy a program még kísérleti stádiumban van, és egyelőre nem teszik általánosan elérhetővé a fizetős hozzáférést.

A ChatGPT tavaly év végi indulása után egy héten belül több mint egymillió felhasználót gyűjtött össze, és többek között e-mailek, kódok és hosszú formátumú tartalmak írásában segít az embereknek. A Microsoft állítólag még a Bing keresőmotor ChatGPT-alapú változatának bemutatásán is dolgozik. A vállalat állítólag 10 milliárd dolláros befektetést is tervez az OpenAI-ba.

Egyesek azonban nem örültek a ChatGPT népszerűségének. New York város oktatási hivatala például nemrég úgy döntött, hogy blokkolja a ChatGPT elérését az iskolai eszközökön és hálózatokon, mivel aggályosnak tartják, hogy a benne található információk nem mindig pontosak, és hogy a diákok esetleg a technológiát használják a dolgozatíráshoz. Közben egy Edward Tian nevű egyetemi hallgató kifejlesztette a GPTZero nevű alkalmazást, amely képes megállapítani, hogy egy esszét ember vagy ChatGPT írt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.