Hirdetés
. Hirdetés

Az OpenAI munkatársai nem gondolták, hogy a ChatGPT hasznos lenne, a Google viszont megrettent tőle

|

Az OpenAI munkatársai kezdetben langyosan viszonyultak a ChatGPT-hez, a mesterséges intelligenciával vezérelt chatrobottal kapcsolatban, amely aztán viharszerűen meghódította a világot.

Hirdetés

"Egyikünk sem volt annyira elragadtatva tőle. Egyikünk sem hitte, hogy ez tényleg hasznos" - mondta Greg Brockman, az OpenAI elnöke és társalapítója a Forbes-nak. Az OpenAI a ChatGPT-t nagyjából akkor tette félre, amikor a Stability AI szövegalapú képgeneráló mesterséges intelligencia, a Stable Diffusion augusztusi megjelenése után elkezdett szárnyalni - számolt be a lap. Ekkor az OpenAI arra összpontosított, hogy alternatívákat készítsen a végül kiadott ChatGPT botra.

A vállalat végül úgy döntött, hogy novemberben a nagyközönség számára is elérhetővé teszi a ChatGPT-t - és úgy tűnik, az emberek nem ugyanúgy vélekedtek a botról, mint az OpenAI saját munkatársai. Egy héttel az indulás után a ChatGPT már egymillió felhasználót gyűjtött össze. Számos kreatív módon használták: többek között esszéírásra, gyerekkönyvek írására és kódírásra.

Az OpenAI vezetői meglepődésüket fejezték ki a chatbot vírusszerű népszerűségén. Januárban Brockman azt mondta a Fortune-nak, hogy a ChatGPT nyilvános használatba adása szinte egy Ave Maria volt a vállalat számára. Elmondása szerint a chatbot kiadására vonatkozó döntés az utolsó lehetőség volt, miután számos belső probléma merült fel, például a bétatesztelők nem tudták, mit kérdezzenek a robottól, és sikertelenül próbáltak szakértői chatbotokat létrehozni.

Hirdetés

A Google newm késlekedett sokáig, hogy választ adjon a ChatGPT-re, amelyet kifejezetten veszélyesnek érzett a piaci pozícióira, különösen azután, hogy a Microsoft 10 milliár dollárt fektetett az OpenAI-ba, és elkezdte beépíteni a chatbotot az irodai és keresési termékeibe. A Google most azt akarja, hogy a vállalatnál mindenki tesztelje az új Bard chatbotot, hogy felvehessék a harcot a ChatGPT-vel.

A Google éppen csak bejelentette a ChatGPT közelgő versenytársát, a Bardot, de nem vesztegette az időt, hogy a vállalat dolgozóit győzködje a chatbot tesztelésére. A CNBC beszámolója szerint Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója nem sokkal a Bard hétfői bemutatása után egy belső, minden munkatársnak szóló e-mailt küldött ki, amelyben azt írta, hogy a Google minden alkalmazottjától elvárja, hogy segítsen a Bard tesztelésében.
https://www.cnbc.com/2023/02/06/google-ceo-tells-employees-it-needs-all-hands-on-deck-to-test-bard.html

A Pichai által küldött e-mailben az állt, hogy a Google "egy belső hackathon szellemében" várja a dolgozók visszajelzéseit a Barddal kapcsolatban. Hozzátette: "Olyan intenzitással és összpontosítással közelítünk ehhez az erőfeszítéshez, amely a korai Google-ra emlékeztet. Ezért köszönet mindenkinek, aki hozzájárult."

Pichai utalt rá, hogy a Google külső fejlesztőket és vállalati ügyfeleket is bevon majd az új API-k tesztelésébe, amelyek a LaMDA-n, a Bard által használt AI platformon alapulnak majd. A tervek szerint a Google új API-kat és eszközöket ad ki harmadik felek számára, hogy azok hozzáférhessenek a vállalat AI-technológiájához, és új alkalmazásokat készíthessenek.

A Bard hétfői bejelentése egyértelműen a Google kísérlete arra, hogy megpróbálja tompítani az OpenAI népszerű ChatGPT chatbotjának felemelkedését. Sokan úgy érzik, hogy a Google keresőmotor-üzletágát veszélyeztetheti a ChatGPT. A Microsoft várhatóan kedden bejelenti, hogy a ChatGPT új és továbbfejlesztett változatát beépíti saját Bing keresőmotorjába - írta a Neowin.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.