Hirdetés
. Hirdetés

Az Oracle harmadik negyedéve

|

A cég új alkalmazáslicencekből 57 százalékkal, az új adatbázis- és köztesszoftver-licencekből pedig 17 százalékkalkal növelte eredményeit.

Hirdetés

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2007-es harmadik pénzügyi negyedévének egy részvényre jutó GAAP szerinti eredménye 20 cent lett, ami 36 százalékkal magasabb, mint az előző év ugyanezen időszakában. A harmadik negyedéves GAAP szerinti árbevétel 27 százalékkal nőtt, elérve a 4,4 milliárd dollárt, a GAAP szerinti nettó nyereség pedig a negyedév során 35 százalékkos növekedés mellett 1,03 milliárd dollár lett. A szoftverértékesítés összes árbevétele a GAAP szerint 25 százalékkal 3,5 milliárd dollárra emelkedett, ebből az új adatbázis- és köztesszoftver-licencekből származó GAAP szerinti árbevétel 17 százalékkal nőtt, míg az új alkalmazáslicencek esetében ugyanez az érték 57 százalék volt.

A szolgáltatások GAAP szerinti árbevétele 916 millió USD volt, ami 36 százalékos növekedést mutat az előző év azonos negyedévéhez képest. A harmadik negyedévi nem GAAP szerinti egy részvényre jutó eredmény 31 százalékkal nőtt, elérve a 25 centet, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 30 százalékkal 1,3 milliárd dollárra emelkedett.

"A harmadik negyedévben mind a bevétel, mind az eredmény meredeken növekedett" - mondta Safra Catz, az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója. "Az összes mutató tekintetében túlszárnyaltuk a várt eredményeket, és minden termékcsaládban és földrajzi térségben erős bevételnövekedést értünk el. Az egy részvényre jutó eredmény évenkénti 20 százalékos növelését célzó ötéves tervünkből eddig tizenegy negyedév telt már el, így kényelmesen túlteljesítjük vállalásainkat."

"Az új köztesszoftver-licenceladásaink 82 százalékkal növekedtek a harmadik negyedévben és 62 százalékkal az elmúlt tizenkét hónapban" - nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. "Ehhez képest a BEA növekedési üteme 8 százalék volt a legutóbbi negyedéves beszámoló szerint, és 12 százalék az elmúlt évet tekintve. Mi nemcsak gyorsabban növekedünk, mint a BEA, hanem most már nagyobbak is vagyunk náluk a köztesszoftverek piacán."

"Új alkalmazáslicenceink értékesítése 57 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben és 61 százalékkal az elmúlt tizenkét hónapban" - nyilatkozta Charles Phillips, az Oracle elnöke. "Ehhez képest a SAP növekedési üteme 7 százalék volt legutóbbi negyedéves beszámolója szerint, és 10 százalék az elmúlt évet tekintve. Bár az alkalmazások üzletágában az SAP még mindig nagyobb, mint az Oracle, a különbség következetesen és gyorsan csökken."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.