Hirdetés
. Hirdetés

Az USA védi a Microsoftot

|

Neelie Kroes, az EU versenyjogi biztosa határozottan visszautasította az amerikai igazságügyi minisztérium bírálatait a Microsoft-ügyben hozott döntés miatt és több tiszteletet vár el az Egyesült Államoktól.

Hirdetés

Az amerikai igazságügyi minisztérium (Department of Justice, DoJ) antitröszt ügyekért felelős főügyész-helyettese, Thomas Barnett hétfőn élesen bírálta a Microsoftot elmarasztaló bírósági döntést, mondván, hogy ez "azzal a sajnálatos hatással jár, hogy árt a felhasználók érdekeinek, mert megbénítja az innovációt és elsorvasztja a piaci versenyt".

A DoJ közleménye szerint "az Egyesült Államokban az antitröszt törvények azt a célt szolgálják, hogy védjék a fogyasztók érdekeit a piaci verseny és nem a piaci szereplők védelmén keresztül". Miközben gátolja a fogyasztók érdekeinek kimutatható megsértését, a jogszabály "minden vállalatot, beleértve a dominánsakat, arra bátorít, hogy erőteljesen versenyezzenek egymással a piacon."

Neelie Kroes (képünkön) szerdán sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját, mely szerint a bírálat "teljességgel elfogadhatatlan". Bővebben: "Úgy vélem, teljességgel elfogadhatatlan, hogy az Egyesült Államok kormányának egyik képviselője bíráljon egy független bíróságot, amely kívül esik a hatáskörén. Az Európai Bizottság nem ítélkezik az Egyesült Államok bíróságai által meghozott döntések fölött és elvárjuk ugyanazt a szintű tiszteletet az Egyesült Államok hatóságai részéről az EU bíróságai által hozott ítéletek esetében." Kroes hozzátette, hogy ha a Microsoft elégedetlen a bíróság döntésével, fellebbezhet az európai legfelsőbb bíróságnál.

A Barnett-Kroes csörtének érdekes aktualitást ad, hogy az EU versenyjogi biztosa látogatást tervez Washingtonba a közeljövőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.