Hirdetés
. Hirdetés

Bankot és mobilszolgáltatót vett a Telenor

|

Ezúttal Szerbiában és Bulgáriában üzletelt a cégcsoport.

Hirdetés

Pénteken két meglehetősen váratlan üzlet nyélbeütéséről számolt be a norvég Telenor csoport, a szokatlanabbnak egyértelműen a szerb leánycégük bankvásárlási akciója mondható: a kirendeltség a KBC Banka pénzintézetet vette meg, ám annak 81 ezer ügyfelére már nem tart igényt, így azokat Societe Generale Banka fogja átvenni.


A közlemény alapján a felvásárlás célja a bank infrastruktúrájának megszerzése volt, a Telenor ezen szokatlan módon próbál a lehető leggyorsabban befolyásos szereplővé válni a szerb mobilfizetési piacon. Sajnos a felvásárlás összegéről nem szólt a fáma, ám minden bizonnyal jelentős summába került a „brute-force” típusú problémamegoldás.


A kettes számú érdekesség, hogy a Telenor 717 millió euróért felvásárolta a görög OTE birtokában lévő Globul mobilszolgáltatót, plusz az önálló divíziójaként működő Germanos Bulgaria telefonkereskedő üzletláncot. A lépéssel a norvég vállalat Magyarország, Szerbia és Montenegró után újabb kelet-közép-európai piacra lépett be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.