Hirdetés
. Hirdetés

Be akarják tiltani a Windows 10-et az oroszok

|

Orosz törvényhozók és jogászok az új operációs rendszer betiltását szorgalmazzák.

Hirdetés

A Bubnov és társai moszkvai jogi cég ügyvédei keresetet adtak be az ügyészségre, amelyben panaszt emeltek a Windows 10 operációs rendszer adatvédelmi és adatgyűjtési beállításaival kapcsolatban. Szerintük a Windows 10 sérti az oroszországi adatvédelmi törvényeket, mivel "illegálisan gyűjti a felhasználók böngészési előzményeit, jelszavait, tartózkodási helyét, elektronikus üzeneteinek bizonyos elemeit, naptárbejegyzéseit és hangfelvételeit".

Hirdetés

Egy héttel korábban egy moszkvai újság írt arról, hogy az Orosz Állami Duma alelnöke, Vagyim Szolovjov azt állította: a Windows 10 kémkedik a felhasználók után, és vizsgálat indítását követelte. Egy, az elektronikus kommunikációval foglalkozó orosz szervezet erre válaszul azt közölte, hogy a Windows 10-nek "rugalmas beállítási lehetőségei vannak, így működése nem sérti az orosz törvényeket".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.