Hirdetés
. Hirdetés

Bebetonozza hatalmát a Facebook alapítója

|

Mark Zuckerbeg nagy tételekben vásárolja saját cégének részvényeit.

Hirdetés

Tavaly májusban közel sem volt botrányoktól mentes a Facebook tőzsdére lépése, hiszen a vállalat egyrészt sokak által túlságosan is magasnak tartott - 38 dolláros - áron kezdte kínálni a részvényeit, másrészt pedig Mark Zuckerberg azonnal el is adott 30 millió értékpapírt az 500 milliós készletéből. Ezen lépést a befektetők java nem tartotta bizalomgerjesztőnek, részben talán emiatt is csökkent sokáig a vállalat értéke. A Facebook részvényei szeptemberben egy ideig csupán 17,55 dollárba kerültek, a február 15-i záráskor 28,32 dollár volt az árfolyam.


A hangos kritikákra válaszul Zuckerberg megígérte, hogy egy évig biztosan nem fog több részvényt értékesíteni, amely fogadalmát mondhatni túltejesítette azzal, hogy a tőzsdefelügyelet szerint immáron 632,65 millió részvénnyel rendelkezik, így a saját vállalatának körülbelül 30 százaléka van a birtokában. Az információk alapján december közepén 18 millió részvényt ingyen szerzett az úriember, ezek feltehetően a pénzbeli juttatása mellé jártak.


Mark Zuckerberg feltehetően két okból vásárolja saját cégének részvényeit: egyrészt hisz a hozamukban, másrészt pedig meg kívánja szilárdítani hatalmát, hogy ne utasítgathassa egykönnyen a többi részvényes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.