Hirdetés
. Hirdetés

Bemutatkozik a világ legnagyobb tengeri üdülőhajója

|

A hajó márciusban kezdi meg az öt-hét éjszakás körutazásokat a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tengerre, majd májusban Barcelonából és Rómából indulnak nyugat-mediterrán körutazások.

Hirdetés

Három évig készült, de a világ legnagyobb tengerjáró hajója már készen áll, hogy utasokat fogadjon. A hajó átadását eredetileg 2021-re tervezték, de a világjárvány okozta késések miatt csak mostanra sikerült befejezni. A több mint 360 méter (1188 láb) hosszú Wonder of the Seas üdülőhajót a Royal Caribbean hajózási társaság a múlt hónapban vette át, és március 4-én indítja "szűz útjára" a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tengerre.

A 18 fedélzetű sétahajó a franciaországi Saint-Nazaire-ben, a Chantiers de l'Atlantique hajógyárban készült, 6 988 vendég és 2 300 fős személyzet befogadására alkalmas. "Izgatottan várjuk, hogy hat év fejlesztés, építés végén világszerte megismertessük vendégeinkkel a Wonder of the Seas-t és annak világszínvonalú szolgáltatásait" - mondta Mark Tamis, a Royal Caribbean International szállodaüzemeltetésért felelős vezető alelnöke a CNN Travelnek.

Hirdetés

A hajó márciusban kezdi meg az öt-hét éjszakás körutazásokat a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tengerre, majd májusban Barcelonából és Rómából indulnak nyugat-mediterrán körutazások.

A Wonder of the Seas nyolc szekcióból áll, amelyek egyikében több mint 20 ezer valódi növény található, a fedélzeti funkciók között pedig szerepel a "tenger legmagasabb csúszdája", valamint egy 10 fedélzet magas kötélpálya és egy hatalmas medence melletti mozivászon.

A cirkálóhajózási ágazat az elmúlt két évben a COVID-19 miatt folyamatos fennakadásokkal szembesült. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) december végén a legmagasabb kockázati szintre emelte a hajókirándulásokat, jelezve, hogy a COVID-19 kockázata "nagyon magas", mivel az Omicron variáns megjelenése után megnőtt a fertőzések száma a hajók utasai és személyzete körében.

A CDC COVID-irányelvei 2022 januárjában fakultatívvá váltak számos tengerjáró hajó esetében. Ebben a hónapban a hivatal a kockázati szintet a 4-esről a 3-as szintre csökkentette, ami azt jelenti, hogy most már csak azt tanácsolják, hogy az utasoknak a hajóra szállás előtt teljes beoltottságot kell igazolniuk.

A CDC január 15-én lejárt feltételes hajózási rendje szerint a legtöbb esetben az utasok és a személyzet 95 százalékának is teljes körű oltottságot kellett felmutatnia, hogy hajózhasson, míg egyes hajótársaságok az összes utas és a személyzet oltását megkövetelték.

A Royal Caribbean januárban szüneteltette néhány hajója, köztük a Symphony of the Seas és a Serenade of the Seas működését a "Coviddal kapcsolatos világszerte tapasztalható körülmények miatt".

A hajótársaság jelenleg minden 12 éves és idősebb vendégtől megköveteli a teljes körű oltást, míg a két évnél idősebbeknek negatív Covid-19 tesztet kell benyújtaniuk a hajóút előtt. Minden kétéves és idősebb vendégnek maszkot kell viselnie a legtöbb nyilvános beltéri helyiségben.

A Royal Caribbean Oasis-osztályának ötödik és legújabb hajója, a Wonder of the Seas egyike a számos vadonatúj tengerjáró hajónak, amelyek az elkövetkező hetekben és hónapokban indulnak útnak. A Princess Cruises flotta legújabb tagját, a Discovery Princesst az olaszországi Monfalconéban található Fincantieri hajógyárban adták át. Eközben a Disney Wish, a Disney első új tengerjáró hajója tíz év óta, idén nyáron áll szolgálatba, míg a Silversea Cruises új luxushajója, a Silver Dawn tavasszal debütál.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.