Hirdetés
. Hirdetés

Beszáll az Ericsson a startup versenybe

|

Hétvégén a legjobb magyar ötletgazdák Budapesten mérik össze tudásukat az Ericsson-Demola Hackathonon. A verseny győztesei a májusi Magyar Innovációs Tech Show eseményén, illetve augusztusban a Sziget Fesztiválon is bemutatkozhatnak.

Hirdetés

A hazai egyetemeken keresi a tehetségeket a Hackaton-in-a- Box sorozat. A startup világ utánpótlás képzését célul tűző ötletversenyek szervezői már nem csak budapesti és vidéki rendezvényeket szerveznek. Ősszel Erdélyben oktatják majd a jövő startup vállalkozóit üzleti gondolkodásra. A Hackathon mozgalom egy év alatt megduplázta rendezvényeinek számát, a startup közösség változásai aktivizálták az egyetemistákat is.

Hirdetés

A versenysorozat támogatásában az Ericsson is fantáziát látott és a BME- Demola innovációs laborjában hétvégén megrendezésre kerülő versenyt névadó szponzorként jegyzi, valamint szakmai munkával (mentori és zsűrizési feladatok) is támogatja. Az Ericsson, mint technológiai cég, olyan módszereket is beemel a folyamataiba, mint a startup, amely mára a vállalat berkein belül működő gyakorlattá vált.

A „start-up szisztéma” megvalósítás során egy-egy ötletre belső, gyakorlatilag startup jellegű önálló részleget hoznak létre, ezzel biztosítva azt, hogy a kidolgozásához szükséges csapat, erőforrás összeálljon és elkezdődjön életképességének, üzleti potenciáljának a vizsgálata. Gyors visszajelzések adják az alapját a fejlesztésnek, ahol a folyamatos alakítás során bontakozik ki a termék. Emellett sokszínű innovációs folyamatok (versenyek, fórumok, online felületek, vagy akár innovációs garázs) és kreatív munkahelyi környezet is segíti az ötletek megszületését.

 

Az Ericsson vallja, hogy egy vállalat K+F Központja csak akkor lehet hosszú távon sikeres, ha bekapcsolódik a helyi innovációs ökoszisztémába. Ez az innovatív közeg - amit az Ericssonnal együtt a különböző egyetemi műhelyek, kis-, közepes, valamint nagy, a termékfejlesztés különböző fázisaiban lévő vállalkozások összessége alkot - biztosítja azt, hogy a hazai tehetséges, újító szellemiségű fiatalok és tapasztalt, kiváló szakemberek csapata folyamatosan megtalálja az érdeklődésének, alkotó kedvének megfelelő kihívást, de ez abban is segíthet, hogy külföldi befektetőket vonzzon az országba.

A Hackathon versenyekre ugyan az ötletgazdák többsége startupos tapasztalatok nélkül érkezik, de a két nap alatt a legjobbak eljuthatnak akár egy vállalkozás elindításáig is. A résztvevők ismert mentoroktól, sikeres startupok alapítóitól kapnak tanácsokat, ötleteiket két nap alatt megvalósítható üzleti ötletekké gyúrják és ehhez csapatot, megvalósító társakat találhatnak a rendezvényen.

Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy szükség van a rendezvényre, amely az egyetemi tehetségeket köti össze a startup világgal. Az innen kikerülő projekteket az újonnan alakult inkubátorok, seed alapok és a kockázati tőketársaságok is figyelemmel kísérik. A győzteseink iránt a szakmai befektetők érdeklődnek. Több sikeres projektet is jegyez már az ötletverseny mind hazai, mind nemzetközi szinten. Akad olyan a versenyen született projekt, amely már kockázati tőkebevonáson dolgozik.

A budapesti rendezvény után a versenysorozat következő állomása a Pannon Egyetem (Nagykanizsa) lesz április elején, ahol horvát és szlovén egyetemisták is bekapcsolódnak a Hackathon sorozatba.

A legtehetségesebbek számára a májusi Magyar Innovációs Tech Show biztosít lehetőséget a bemutatkozásra, a rendezvényen az eddigi legjobbak egy Demo Day keretében mutathatják be a projektjüket a hazai és külföldi szakértők és befektetők előtt.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár