Hirdetés
. Hirdetés

Bevásárol az ír Oktatási Minisztérium

|

A 25 ezer darab SolidWorks szoftverlicenc révén 550 középiskola diákjai tanulhatnak majd 3D CAD tervezési ismereteket.

Hirdetés

Az ír Oktatási és Tudományos Minisztérium 25 ezer SolidWorks Education Edition szoftverlicencet vásárolt a középiskolai technikai oktatás bővítése és a képzett helyi mérnökök számának növelése érdekében. A program során 550 iskola 12 és 18 év közötti diákjai négy technikai tantárgy keretében fogják megtanulni a SolidWorks szoftver használatát. Írország oktatási és tudományos minisztere, Mary Hanafin összesen 40 millió eurót (53,4 millió dollár) bocsátott rendelkezésre a fokozatosan bevezetendő tantervre. Az új kezdeményezés keretében 4500 darab Dell Precision Workstation PC-re és M65 hordozható számítógépre is jutott pénz, amelyeket már előre telepített SolidWorks alkalmazással, a Microsoft Learning Suite szoftverrel és vírusirtó szoftverrel fognak átadni.

A technikai tantárgyak bevezetéséért felelős t4 (Technology Subjects Support Service) nevű szervezet 2000 tanár képzését kezdte meg országszerte, akik azt tanulják, hogy az új tanterv keretében hogyan taníthatják majd eredményesen a SolidWorks szoftver használatát. A középiskolák jövő szeptemberben kezdődik meg a vonatkozó oktatás. A diákok alapvető elemzési koncepciókat is elsajátítanak majd a COSMOS tervezési elemző szoftver segítségével, amellyel megvizsgálhatják, hogy projektjeik hogyan fognak reagálni a különböző erőhatásokra. A pedagógusok matematikai és tudományos alkalmazásokkal is elláthatják a diákokat a virtuális szimulációs eszközöknek köszönhetően, amelyek olyan témákat kutatnak, mint például a hidakra nehezedő terhelés, az autók feletti légáramlás és a fizikai rendszerek mozgása.

A hivatalos SolidWorks viszonteladó, a Solid Solutions Ireland fontos szerepet játszott a t4-gyel együttműködve a projekthez megfelelő CAD szoftver megtalálásában és az országos tanárképzés koordinálásában, amelyre a SolidWorkst érintő valamennyi tanóra épülni fog. A Solid Solutions Ireland fogja biztosítani a folyamatos támogatást is, amelyre a t4-nek és a részt vevő iskoláknak szüksége lesz.

"Az ír Oktatási Minisztérium határozott lépést tett a diákok technika és CAD iránti érdeklődésének növelése érdekében, abban a reményben, hogy ezzel sikerül szélesítenie a helyben képzett mérnökök körét" - magyarázta a SolidWorks európai oktatással foglalkozó üzletvezetője, Lutz Bettels. "Ez egy fontos megállapodás, amely növeli a világméretű keresletet a SolidWorks szoftverre irányuló iskolai képzés iránt a szakmai pályákra való felkészülésképpen."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.