Hirdetés
. Hirdetés

Biokémikus ül Jobs helyén az Apple igazgatóságában

|

Az Apple Arthur D. Levinsont, a Genertech biotechnológiai cég korábbi vezérigazgatóját nevezte ki az igazgatótanács elnökévé.

Hirdetés

 

Az Apple igazgatóságát haláláig Steve Jobs vezette, s megüresedett helyét most töltötték be a 61 éves biokémikussal, aki a Genertechnél operatív vezetőként eltöltött idő után az igazgatósági elnöki széket és a kutatási tanácsban lévő helyét is megtartotta még.

Arthur Levinson azonban már 2005 óta együttműködött az Apple-lel is, ahol az igazgatótanács „társ vezető igazgatóként" a pénzügyi és ellenőrzési bizottságot, a kinevezéseket és a cég kormányzását illetve a javadalmazási tevékenységet segítette. Ezeket a tevékenységeit most le kell szűkítenie, mert sok új feladatot kell ellátnia az igazgatóság elnökeként. Emellett más cégek és intézmények vezető testületeiben is vannak még teendői, például az MIT és a Harvard Egyetem tanácsának is tagja.

Az Apple bejelentette, hogy Robert Iger, a Walt Disney elnök-vezérigazgatója is helyet kapott az igazgatóságban.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.