Hirdetés
. Hirdetés

Bíróságon keres jogorvoslatot a Huawei

|

A Huawei Technologies gyorsított eljárásra vonatkozó kérelmet nyújtott be a texasi bíróságon, mert szerinte több ponton ellentétes az alkotmánnyal az amerikai 2019-es védelmi költségvetésről szóló törvény, a National Defense Authorization Act (NDAA) 889-es szakasza.

Hirdetés

A rendelkezés, amely név szerint is említi a Huawei-t, többek között arra kötelezi az amerikai kormányzati szerveket, hogy ne adjanak pénzbeli támogatást azoknak a partnereknek, akik a vállalat eszközeit használják. A vállalat felszólította továbbá az Egyesült Államok kormányát, hogy haladéktalanul állítsa le az ellene állítólagos kiberbiztonsági okokból folytatott kampányt.

Hirdetés

"Az amerikai politikusok az egész nemzetük erejét használják fel arra, hogy egy magánkézben lévő vállalatot ellehetetlenítsenek. Ez a történelemben eddig szinte példanélküli támadás egy piaci szereplő ellen"- mondta Song Liuping, a Huawei vezető jogásza a beadvány benyújtása kapcsán.

A Huawei Technologies jogásza szerint az Egyesült Államok kormánya eddig semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, amivel alátámasztotta volna a vállalat biztonsági fenyegetéséről szóló vádjait, az egész ügy a céggel kapcsolatos alaptalan spekulációkra épül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.