Hirdetés
. Hirdetés

Biztonsági intelligencia és mobilitás menedzsment

|

Berecz Ádámmal, a CNW Redszerintegrációs Zrt. vezető tanácsadójával beszélgettünk IT biztonsági, valamint mobileszköz és alkalmazásmenedzsment trendekről és megoldásokról.

Hirdetés

A biztonságos informatikai környezet kialakítása és fenntartása ma cégmérettől függetlenül az egyik legfontosabb feladat, mely a cégeket rendkívüli kihívások elé állítja. IT biztonsági szakértői előrejelzések szerint a közeljövőben várható, hogy informatikai rendszereinknek egyre szofisztikáltabb támadásokkal kell szembenézniük, növekszik a mobiltelefonok elleni támadások száma, bonyolultabbá válik a felhasználói azonosítás, valamint a személyes adatok kezelése során szigorúbb EU-s irányelveknek kell megfelelni. Éppen ezért elengedhetetlen lesz az adatvédelmi stratégiák és a fenyegetésekkel kapcsolatos adatok pontos meghatározása, a vállalat biztonsági vezetőinek pedig átfogó IT-biztonsági megközelítést és többrétegű, dedikált védelmet kell alkalmazniuk a megfelelő biztonsági szint elérése érdekében.

A legtöbb szervezet heterogén IT biztonsági technológiákat használ és ezek a legkülönfélébb adatokat és riasztásokat szolgáltatják. A Biztonsági Intelligencia (Security Intelligence) megoldások legfőbb feladata, hogy analizálják ezt a hatalmas adatmennyiséget, és abból kiválasszák a biztonsági szempontból lényeges és kockázatos elemeket. A biztonsági intelligencia ma már nem egy luxuscikk, amellyel jó, ha rendelkezik egy cég, hanem kötelező eleme az IT infrastruktúra biztonságos működtetésének.

Az IBM QRadar Security Intelligence platform a legelterjedtebb SIEM megoldás a világon. Mind a piac, mind pedig vezető elemzők visszajelzései alapján nem csak szimplán piacvezető az IBM ezen a területen, hanem az alkalmazott technológia is a legfejlettebb.

 

Az IBM QRadar Security Intelligence platform ötvözi a korábban, illetve más gyártóknál különálló funkciókat - beleértve a log menedzsment, SIEM, hálózati viselkedés elemzés (Network Behavior Analytics), biztonsági eseménykezelés (Security Event Management), kockázat és sebezhetőség menedzsment (Risk and Vulnerability Management) területeket - létrehozva ezáltal egy egységes, intelligens és automatizált biztonsági intelligencia megoldást. Az eredmény egy egyedülálló "egy-konzolos" megoldás, amely biztosítja a biztonsági szakértők számára, hogy:

  • felfedezzenek támadásokat, amelyeket más megoldásokkal nem lenne lehetséges,
  • konszolidálják az adatsilókat,
  • feltárjanak cégen belüli visszaéléseket,
  • kiértékeljék az üzletmenetet érintő biztonsági kockázatokat,
  • folyamatosan megfeleljenek törvényi és egyéb kötelezettségeknek.

Napjaink másik sokakat érdeklő biztonsági témája a különböző mobileszközök és a rajtuk keresztül elérhető vállalati adatok védelme. A mobiltechnológiák és az üzletvitel elsöprő erejű változásainak következtében a vállalati informatika ma óriási átalakuláson megy keresztül. A saját eszközök használatának (BYOD) jelenlegi trendjei, valamint a vállalatoknál használt új mobilplatformok és -eszközök növekvő száma miatt ma már az informatikai részlegek feladatai közé tartoznak a mobileszközök használatára vonatkozó irányelvek meghatározása, a mobilalkalmazások telepítése és felügyelete, az üzemeltetés, a tartalomkezelés, a megfelelőségi előírások biztosítása, az adatbiztonság és a monitoring tevékenység is.

Az IBM MobileFirst Protect megoldása egészen új megközelítést kínál a vállalati mobileszközök támogatásának, összekapcsolásának és védelmének megkönnyítésére, legyen szó bármilyen okostelefonról, táblagépről vagy akár laptopokról, MacBook készülékekről. Gondoskodhat az adat-, alkalmazás-, és tartalombiztonságról, kézben tarthatja a költségeket. Mindezt úgy, hogy az adatvédelem még az alkalmazottak tulajdonában levő eszközökön sem sérül, ugyanis lehetőség van az üzleti és a magán használat különválasztására ezeken a készülékeken.

A megoldáshoz 30 napos ingyenes tesztelési lehetőség is biztosított, amelyről további információk a www.cnw.hu/mobilefirst oldalon találhatók.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.