Hirdetés
. Hirdetés

Biztos híd a múltból a jövőbe

|

Röviddel a budapesti biztonsági kompetenciaközpont megnyitásának egyéves évfordulója előtt Budapesten járt Gonzalo Usandizaga, a Micro Focus feltörekvő piacokért felelő alelnöke.

Hirdetés

A brit székhelyű Micro Focus az SAP után Európa második legnagyobb szoftvervállalata, amely az IT-infrastuktúra szinte minden területén tud megoldást nyújtani azáltal, hogy portfóliójában megtalálhatók a Borlandtól, az Attachmate-től, a NetIQ-tól, a Novelltől és a HPE szoftveres üzletágától származó megoldások.

Hirdetés
          

Computerworld: Hogyan alakították a felvásárlások a vállalat stratégiáját, működését és portfólióját?           

Gonzalo Usandizaga: Vállalatunk az utóbbi tíz évben organikusan és akvizíciókkal is bővült. 2008 óta több mint huszonöt felvásárlást hajtottunk végre, és így 200 millió dolláros vállalatból nagyjából 4 milliárd dollárossá váltunk. Kiemelkedik a sorból a HPE szoftveres üzletágának három évvel ezelőtti akvizíciója. Vállalatunk így ma több mint háromszázféle termékkel, megoldással rendelkezik. Ezek négy fő csoportja: a hibrid informatikai rendszerek, a nagyvállalati fejlesztőrendszerek, a kiberbiztonsági eszközök - ezek különösen hangsúlyosak -, illetve az analitikai eszközök.           

CW: Milyen hatással vannak a biztonsági kihívások az informatikai piacra és a Micro Focusra?

GU: Mint említettem, a kiberbiztonság kiemelkedően fontos, bővülő területünk. Ma már védekezésként nem elég egy tűzfal, hiszen a támadások nem állnak meg itt, így átfogó biztonsági megoldásokra van szükség. Megoldásainkkal ezért három szinten is védelmet nyújtunk: a felhasználói jogosultságok felügyeletét személyazonosság- és hozzáférés-kezelési (IDM) termékeink, az alkalmazásokét a biztonságtesztelő Fortify termékcsalád, míg az adatok biztonságát az átfogó titkosítást nyújtó Voltage szoftverek biztosítják. Ha ennek ellenére az illetéktelenek mégis behatolnak a rendszerbe, intelligens biztonságiesemény-kezelő megoldásunkkal, az ArcSighttal tudjuk megállítani őket, amelyet folyamatosan fejlesztünk saját és más cégektől felvásárolt technológiákkal.

 Gonzalo Usandizaga feltörekvő piacokért felelős alelnök, Micro Focus          

CW: Mik a vállalat tervei a digitális átalakuláshoz és a kiberbiztonsághoz kapcsolódó legújabb trendek fényében?          

GU: A digitális átalakulás felgyorsítja az életünket, a támadások azonban nem egyik napról a másikra érnek minket. Ha mintákat tudunk azonosítani a behatolók viselkedésében, azzal komoly biztonsági problémákat előzhetünk meg. A szokatlan események feltérképezése pedig akár a támadás kivédését is jelentheti. A hagyományos biztonságiesemény-kezelők azonban nem tudnak minden veszélyhelyzetet modellezni, így hatékonyan csak úgy lehet előre felkészülni, ha olyan kockázatokat is fel tudunk ismerni, amelyek nincsenek leprogramozva a rendszerben. Ebbe beletartoznak a kívülről vagy idegenektől érkező támadások éppúgy, mint a munkatársak vagy a hanyag, esetleg rossz szándékú ügyfelek, partnerek által okozott veszélyhelyzetek. Az idén februárban felvásárolt Interset megoldásai éppen az ehhez szükséges mesterséges intelligenciára, illetve gépi tanulásra építő viselkedéselemzéssel bővítik az ArcSight termékcsalád funkcionalitását.           

CW: Hogyan alakul a tavaly Budapesten elindított biztonsági kompetenciaközpont működése?

GU: IT-biztonsági megoldásainkat tekintve tavaly rekordbevételt, kétszámjegyű növekedést értünk el Magyarországon, ami nyilván a központ működésének köszönhető. A csapat újabb szakemberekkel bővült, és több nagyszabású, köztük kormányzati projektben veszünk részt. Ügyfeleink között vannak a pénzügyi és távközlési ágazat meghatározó szereplői. Az ArcSight termékcsaládot jól ismerik a régióban, az alkalmazásbiztonságot erősítő Fortify termékek iránt pedig nagy érdeklődés mutatkozik. A magyar nagyvállalatok az utóbbi időben sokat léptek előre az IT-biztonság területén, és ebben a kompetenciaközpontnak is szerepe van. Olyan megoldásokat tudtunk mutatni nekik, amelyekkel addig nem látott szintre emelhetik adatvédelmüket, egyúttal növelhetik működésük hatékonyságát.           

Ezek a megoldások nemcsak a legmodernebb eszközökön működnek, hanem hagyományos rendszereken is. Nem ösztökéljük felhasználóinkat arra, hogy szabaduljanak meg évtizedes nagyszámítógépeiktől. Kevés olyan megoldásszállító van, amelyik a mainframe-ektől egészen a legújabb okostelefonokig tud adatvédelmi alkalmazásokat nyújtani. Ha úgy tetszik, ezzel hidat építünk a digitális átalakulással szembenéző felhasználóink számára, akik minimális kockázattal tudják modernizálni IT-infrastruktúrájukat azáltal, hogy a hagyományos rendszerek támogatását éppúgy biztosítjuk, mint a legfrissebb technológiákét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.