Hirdetés
. Hirdetés

BKV menetrend a Google térképen

|

Noha az újítást bejelentő sajtótájékoztató csak csütörtökön volt, a Google Térképen már szerdától lehetett BKV-s útvonalat tervezni.

Hirdetés

A magyar Google és a BKV egy közös, csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az autós és gyalogos útmutatás mellett a Google Térkép immár a BKV-s utazás megtervezésében is segít. A szolgáltatás Útvonaltervező néven érhető el, közvetlenül Google Térképek oldalon. A közszállítási útvonaltervezőt már 447 városban kínálja a Google.

Az útvonaltervező már szerda óta használható. A Térképek oldalon az Útvonaltervezés alatt mostantól már három ikon érhető el, ebből az újdonság a villamossal jelzett BKV-s menetrend. A szolgáltatás a mobiltelefonokra optimalizált változatokon is működik.

google térkép maps bkv útvonaltervező
google térkép maps bkv útvonaltervező

A Google magyar, megújult, BKV járatokat is ismerő útvonaltervezője

Az új szolgáltatást bejelentő sajtótájékoztatón Heal Edina, a Google Magyarország vezetője ismertette, hogy a felhasználó összevetheti a tömegközlekedés és az autós közlekedés rétegeit - ez utóbbin valós idejű adatokat láthat a forgalmi helyzetről -, reményeik szerint így hosszú távon csökken a csak autóval közlekedők aránya.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is üdvözölte a szolgáltatás elindulását, hiszen javul a budapesti tömegközlekedés utastájékoztatása és korszerű, internetes és az okostelefonokról is elérhető megoldás áll a budapestiek és az ide látogatók szolgálatába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.