Hirdetés
. Hirdetés

Botránya miatt mennie kellett az IBM alelnökének

|

A gyanú szerint Robert Moffat, az IBM alelnöke fontos üzleti információkat szivárogatott ki több vállalatról egy tőkebefektető cég egyik alkalmazottjának.

Hirdetés

Az IBM megvált egyik felsővezetőjéről, miután felmerült a gyanú, hogy a Galleon Group tagjaként, öt társával együtt bennfentes kereskedést folytatott. Robert Moffat (képünkön) alelnököt októberben érték a vádak. Az ügy eredetileg a kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó, jelenleg 7 milliárd dollárt kezelő csoport alapítója, Raj Rajaratnam körül robbant ki. A szövetségi ügyészek azzal gyanúsítják a pénzembert, és többek között Moffatot, hogy bennfentes kereskedést folytattak különböző technológiai cégekkel, például az Intellel, a Google-lal, az A

Robert Moffat -a gyanúba keveredett alelnök
MD-vel és az IBM-mel. A jogászok szerint Moffat bizalmas pénzügyi információkat szivárogtatott ki az IBM-ről és a Sun Microsystems-ről, valamint az AMD átszervezéséről Danielle Chiesinek, a New Castle kockázati tőkebefektető cég egyik alkalmazottjának.

Az IBM röviden csak annyit mondott, Moffat többé nem dolgozik a vállalatnál. A meggyanúsított személyek egytől egyig tagadták bűnösségüket. A felsővezető helyére Rod Adkins-t jelölték, akit októberben a System and Technology részleg vezetőjének neveztek ki. Az 51 éves Adkins 1981-ben csatlakozott az IBM-hez, és a legkülönbözőbb pozíciókban dolgozott már a vállalatnál, például vezette az IBM 2005-ben eladott asztali PC-üzletágat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.