Hirdetés
. Hirdetés

Bővíti gyártókapacitását a szegedi Medikémia

|

Az üzem energiaigényét részben egy új napkollektoros rendszer fedezi majd.

Hirdetés

Uniós támogatással, több mint 350 millió forintos beruházással bővíti kapacitását az autóápolási cikkeket, háztartási termékeket és festékaeroszolokat gyártó szegedi Medikémia Zrt. A közlemény szerint a jövő év őszére befejeződő fejlesztés költségeiből 247 millió forintot fedez uniós és hazai társfinanszírozású, feltételesen vissza nem térítendő támogatás.

A cég szegedi Zsámbokréti sori üzemében antisztatikus padlóbevonatot és robbanásvédelmi légtechnikát alakítanak ki, technológiai csővezetékeket és egy tartálykocsi lefejtőhelyet építenek, valamint bővítik az átmeneti hulladéktárolót. A beruházás részeként a többi közt ioncseréltvíz-gyártót és UV-lámpás csírátlanítót, folyadékszűrőket állítanak üzembe, a tűz és robbanásveszélyes folyadékok kiszereléséhez automata folyadéktöltőt, szórópisztoly zárógépet, a festékgyártáshoz keverőgépet vásárolnak. A telephely logisztikai rendszerét szállítószalaggal, csomagoló- és címkézőberendezésekkel, raklapos állványrendszerrel, targoncákkal fejlesztik. Az üzem energiaigényét részben egy új napkollektoros rendszer fedezi majd.

Hirdetés

A fejlesztések a Medikémia Zrt. teljes termékportfólióját érintik. A cég festékgyártási kapacitása 30 százalékkal bővül, a tűz és robbanásveszélyes folyadékok kiszerelő kapacitása pedig kétszeresére nő.

Az 1992-ben egy 1967-ben alapított vegyipari szövetkezet utódjaként létrejött Medikémia Zrt. több mint hatszázféle terméket - autóápolási és -karbantartási cikkeket, háztartási termékeket és festék aeroszolokat - gyárt. A cég saját márkanéven forgalomba hozott árucikkeinek jelentős része Magyarországon piacvezető, ezeket a szomszédos országokba is exportálják, emellett a vállalkozás évről-évre jelentősen bővülő private label partnerkörrel is rendelkezik. A vállalkozás 22 országba szállítja termékeit, a környező országok közül Románia a legnagyobb felvevőpiacuk. Ausztriába is szállítanak többféle, főleg private label termékeket. A többi országba egy korrózióvédő cinkfesték-aeroszoljukat exportálják egy multinacionális cégen keresztül, szintén private label megoldással.

A magyar magánszemélyek tulajdonában álló Medikémia Zrt.-nek a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2020-ban értékesítésből származó nettó árbevétele 2,956 milliárd forint volt, melyet tavaly - 28 százalékos export részaránya mellett - 3,176 milliárd forintra növelt. A 130 alkalmazottat foglalkoztató cég 2020-ban 80, tavaly mintegy 61 millió forint adózott eredményt ért el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.