Hirdetés
. Hirdetés

Bővült a Microsoft eredetiség-ellenőrző rendszere

|

A Microsoft nagyjából másfél éve beindított Windows Eredetiség Vizsgáló (WGA) programja egy újabb lépcsőhöz érkezett. Ezentúl nem csak a biztonsági frissítések letöltését tagadja meg az illegális operációs rendszer, hanem egy felugró buborékban folyamatosan tájékoztatja (vagy idegesíti) a felhasználót az illegalitás tényéről.

Hirdetés

A vállalat szerint a nagyon fontos biztonsági frissítések a Windows eredetiségétől függetlenül mindenki számára elérhetők. Az Üzleti Szoftver Szövetség (BSA) szerint a szoftverek 35%-a kalózmásolat, vagyis illegálisan használják őket. Az IDC kutatócég szerint ha ez az arány 25% alá esne, akkor legalább 2,4 millió új munkahely teremtődne, s emellett 400 millió dolláros gazdasági növekedés lenne világszerte tapasztalható.

A Windows eredetiség tesztjén megbukott operációs rendszerek Norvégiában és Svédországban már tavaly november óta figyelmeztetik a felhasználót egy Asztalon felugró buborékban arról, hogy az általa használt Windows illegális. Idén februárban további öt országban indult be ez a figyelmeztető rendszer. Mostantól pedig már az Egyesült Államok, Malajzia, Ausztrália, Egyesült Királyság és Új-Zéland területén működő Windows XP rendszerek is így tesznek.

Cori Hartje, a WGA program vezetője szerint számos megkeresést kaptak már a vásárlóiktól, hogy nem egészen biztosak az általuk használt Windows eredetiségében. A Microsoft ezen szeretne most segíteni a tájékoztatással. Hamarosan egyébként az Office termékcsaládra is kiterjesztik ezt a vizsgálatot, először azokban az országokban, ahol a felmérések szerint a legnagyobb a kalózkodás aránya.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.