Hirdetés
. Hirdetés

Brutális fejlődés előtt a biometrikus azonosítás

|

Az e-kereskedőknek minél előbb érdemes ilyen fizetési megoldásokba beruházniuk, mert néhány éven belül labdába se rúghatnak nélküle.

Hirdetés

A biometrikus autentikáció rohamos terjedését jósolja a Juniper Research lejabb kutatása, amely szerint 2025-re az ujjlenyomat-, írísz-, hang- és arcfelismerésen alapuló hitelesítési technikákat több, mint 3000 milliárd dollár értékű fizetési tranzakcióknál fogják használni. Összehasonlításként: tavaly ez az érték még csak 404 milliárd dollár volt, vagyis a Juniper Research szerint a várható növekedési ütem 650 százalékos lesz.

Hirdetés

A biometrikák iránti igényt már ma is jelentősen növelik az olyan fizetési megoldások, mint az Apple Pay és a Samsung Pay. A fogyasztók egyre inkább azokat az egyszerű fizetési technológiákat keresik, amelyek érintésmentesen használhatók, ugyanakkor maximális biztonságot nyújtanak.

Ugyanakkor 2025-re hiába kínál majd az okostelefonok 95 százaléka valamilyen biometrikus funkciót, az előrejelzések szerint az e-kereskedelemben lebonyolított fizetéseknek így is csak 35 százaléka épül erre a megoldásra.

A Juniper tanulmánya felhívja a figyelmet arra, hogy az e-kereskedelmi cégeknek mihamarabb érdemes lesz ilyen rendszerekbe beruházniuk, mert ezzel komoly versenyelőnyhöz juthatnak. A kutatók szerint a biometrikák ugyan már ma is részei az ökoszisztémának, de a fizetős és e-kereskedelmi appok egyelőre még lemaradtak a fejlődésben. Fontos lenne továbbá, hogy az e-kereskedők megismerkedjenek az új, innovatív lehetőségekkel, és vásárlóikat is felkészítsék a használatukra, mert hosszabb távon csak így szavatolható a rohamosan bővülő e-kereskedelmi piac biztonságos működése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.