Hirdetés
. Hirdetés

BTel-Nordtelekom tranzakció

|

A BTel és a Nordtelekom megállapodást kötött az utóbbi társasághoz tartozó ASDL internet- és IPTV-előfizetői kör egy részének átvételéről.

Hirdetés

A Business Telecom Nyrt. (BTel) és a Nordtelekom Nyrt. 2751 ADSL- és 63 IPTV-előfizetőt érintő sikeres tranzakciót hajtott végre, melynek eredményeképpen ez az ügyfélkör júliustól a BTel állományába került. A BTel számára az akvizíció jelentősége a méretgazdaságosság erősítése és az utóbbi időszak piaci konszolidációjának kihasználása. A Nordtelekom a tranzakció lezárását követően a saját hálózatán nyújtott internetszolgáltatásának bővítésére és külföldi együttműködések megkötésére kíván fókuszálni.

BTel Takács Krisztián
BTel Takács Krisztián

Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója szerint a hazai távközlési piac átalakulása számos lehetőséget biztosít arra, hogy a piaci szereplők saját egyedi megoldásaikra és erősségeikre fókuszáljanak. A BTel számára a fél éve végrehajtott, 18 ezres Enternet-ügyfélbázist érintő akvizíciót követően az új, néhány ezres új előfizetői kör integrálása gyors és hatékony folyamat. A BTel júniusban lezárult egyéves kötvényprogramjának fő célja volt, hogy a bevont forrásokat saját távközlési hálózatának bővítésére, valamint piaci akvizíciókra fordítsa. A Nordtelekomtól átvett előfizetői kör jól illeszkedik a BTel beruházási politikájához és tovább erősíti a társaság méretgazdaságosságát.

Dr. Gácsi Mihály, a Nordtelekom elnöke a társaság további terveivel kapcsolatban elmondta: a tranzakciót követően megtartott ADSL ügyfélbázis mellett, a saját hálózaton nyújtott magasabb árrésű internetszolgáltatás bővítésére fókuszál, elkerülve ezzel a más vállalatok hálózatán történő szolgáltatás miatt felmerülő más cégeknek fizetendő költségeket. A 2011 végén lebonyolított Beltáv-ügyfelek felvásárlása után a Nordtelekom tovább kívánja bővíteni a hazai mobilinternet, a (VoIP) telefon és más telekommunikációs szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleinek számát, melyet elsősorban értékesítési hálózatának további erősítésével kíván elérni. A konszolidálódó magyar piaci viszonyok mellett a Nordtelekom aktívan vizsgálja az együttműködési és üzleti lehetőségeket más külföldi szolgáltatókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.