Hirdetés
. Hirdetés

Céges mini iwiw-et készít a Microsoft

|

Közösségi munka, kapcsolati háló, hatékonyság növelés, ezek a fogalmak kötik össze a most bejelentett alkalmazásokat.

Hirdetés

A Microsoft Research bemutatott két folyamatban lévő fejlesztést, melyektől azt remélik, hogy a közösségi kapcsolatépítést be tudják vinni az irodákba.

A fejlesztés alatt lévő, Outlook-hoz hozzáadható oldalsáv, a Microsoft Salsa a felhasználó kapcsolatai között lévő személyekről gyűjt adatokat akár a Facebook oldalukról is. A Salsa nyomon követi a felhasználók között megosztott állományokat és gyors hozzáférést biztosít a Microsoft Sharepointon keresztül mostanában váltott e-mailekhez.

A Microsoft a Salsa céljának azt tűzte ki, hogy elősegítse az együttműködést a munkatársak között és lehetővé tegye, hogy azelőtt ismerjünk meg valakit, mielőtt találkozunk vele egy értekezleten. A Salsát már körülbelül ezren használják a Microsofton belül, de a megjelenés dátumáról még nincs információ.



Bár a Salsa célját már meghatározták, a Microsoft máris keresi a fejlesztésének lehetőségeit az Outlookon túl. A Microsoft Research bemutatta a következő generációs, Valves kódnevű postaládáját. A Valves-t a Microsoft mint "kapcsolatépítő postaládát" emlegeti, mely a Salsa begyűjtötte információt automatikusan szerkeszthető csoportokban rendezi.

A csoportokat létre lehet hozni a megosztott elektronikus levelekből vagy állományokból indexelt információ alapján. A Valves nem változtatja meg az e-mailek tartalmát, de szűrők segítségével segít a felhasználóknak megtalálni azt az információt, amire szükségük lehet, ezen kívül segít az e-mailek mappákba rendezésének egyhangú feladatát is megszüntetni. A Valves megjelenésének dátumáról sem áll rendelkezésre információ.

A hír a Computerworld.hu oldalain jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.