Hirdetés
. Hirdetés

CES: Internetes tévé Xbox 360-on

|

Az IPTV Xbox 360-on elnevezésű szolgáltatás a játékplatform teljesítményét a Microsoft TV IPTV Edition képességeivel ötvözi.

Hirdetés

Robbie Bach, a Microsoft szórakoztató üzletágának elnöke a CES 2007-en Bill Gates nyitóbeszédének keretében előzetest adott a várhatóan idén karácsonyra bevezetésre kerülő szolgáltatásról, amely a tévéműsorokat csúcsminőségben teszi elérhetővé az interneten keresztül, amit a digitális videorögzíés, valamint a hang alaú és videokommunikáció lehetősége egészít majd ki. A felhasználó például egy élő sportközvetítés alatt kedvenc csapatára vonatkozó információkat kereshet és kérhet le az internetről, miközben szurkolótársaival chatelhet, vagy Xbox Live hálózati játékot játszhat, ezalatt pedig a közvetítést a háttérben rögzíti.

Az IPTV on Xbox 360 szolgáltatást várhatóan az idei karácsonyi idényre vezetik majd be azok a társaságok, amelyek tévéműsor-szolgáltatását a Microsoft TV IPTV Edition szoftverplatformja támogatja. Bach elmondta, hogy a platform piaci pozíciója egyre erősebb, jelenleg négy kontinens 14 országában összesen 16 műsorszolgáltatónál zajlanak projektek, amelyek a Microsoft TV IPTV Edition bevezetését celozzák.

Az Xbox 360 bejelentése óta a Microsoft több mint 10 millió játékkonzolt értékesített, az Xbox Live közösség tagjainak létszáma pedig meghaladja az 5 milliót. A nagy felbontású filmélményt biztosító Xbox 360 HD DVD Player iránt szintén nagy érdeklődés nyilvánul meg. Bach szerint ez azt tükrözi, hogy a fogyasztók mind szélesebb köre olyan eszközt lát az Xbox 360-ban, amelyen a digitális szórakoztató tartalmak gazdag palettáját érheti el. Egy év alatt a felhasznalók több mint 100 millió alkalommal töltöttek le ilyen tartalmat - játékokat, tévéműsorokat és mozifilmeket - Xbox 360 konzolukra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.