Hirdetés
. Hirdetés

CES: Windows Home Server otthoni hálózatokhoz

|

Bill Gates szerint a több PC-vel rendelkező otthoni felhasználók könnyebben kezelhetik es tárolhatjak a digitális tartalmakat.

Hirdetés

A Microsoft jelenlegi Windows Server 2003 technológiájára épulő kiszolgáló várhatóan a HP MediaSmart Serverén debütál majd, amely - miként a Microsoft standján megtudtuk - az év masodik felében, az ünnepi idényre kerül majd a boltokba, elsőkent az Egyesült Államokban.

Napjainkban a felhasználok a digitális tartalom mennyiségének robbanásszerű növekedését tapasztalják, ami nagyrészt annak tudható be, hogy immár nemcsak fogyasztói, hanem előállitói is ennek a tartalomnak. Az IDC adatai szerint például 2006-ban az emberek vilagszerte több mint 273 milliárd digitális fényképet rögzitettek. Ugyancsak nő az otthoni hálózatok száma, a Forrester adatai szerint az Egyesült Államokban jelenleg 40 millió háztartás rendelkezik egynél több PC-vel, és három otthon közul egyben van MP3 lejátszó is.

A Windows Home Server automatikusan biztonsági mentést készit az otthoni PC-ken tárolt fotókról, zene- es videofájlokról, valamint dokumentumokrol. Így központi hozzáférést biztosít a digitális tartalomhoz az otthoni hálózat valamennyi felhasználója számára, a Windows Live szolgáltatáson keresztül akár az otthontól távol is.

A CES-en az AMD, valamint a felénk kevésbé ismert Inventec és Quanta Computer is bemutatta hardverkoncepcióit, amelyeket a Windows Home Serverhez készített, de az új kiszolgáló a független szoftverfejlesztőknek is lehetőséget ad arra, hogy innovatív alkalmazásokat készítsenek a digitális otthonok számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.