Hirdetés
. Hirdetés

CROSS CON konferencia Bécsben

|

Magyar informatikai vállalatok részvételére is számít a Reed Exhibitions kiállítás szervező cég a 2010. április 27-29. között a bécsi vásárváros területén megrendezendő informatikai rendezvényén, a CROSS CON - ICT Convention Viennán.

Hirdetés

Az esemény a Messe Wien D csarnokában kap helyet. A debütáló CROSS CON az ItnT információ- és kommunikációtechnológiai szakmai vásárt váltja fel.

Az igények változnak
Tíz évvel ezelőtt az informatikai konferenciákon és kiállításokon jellemzően a hardverek domináltak - beleértve a munkaállomásokat és az olyan irodatechnikai berendezéseket, mint a nyomtató -, szoftverekről alig esett szó. Időközben a szakma képviselőinek érdeklődése mindinkább a vállalatok közötti kommunikációt támogató B2B-platformok, például hálózati és telekommunikációs alkalmazások irányába tolódott.

Az elmúlt hat hónapban vezető informatikai döntéshozókkal intenzív tárgyalásokat folytatott Matthias Limbeck, a Reed Exhibitions ügyvezető igazgatója és csapata. A döntéshozók szerint az elkövetkező 2-3 év súlyponti témái az elektronikus kormányzati, egészségügyi, üzleti és az olyan technológiai megoldások lesznek, mint a virtualizáció vagy éppen a zöld megoldások, ezért a CROSS CON is leginkább ezeket a témákat öleli fel.

Kiállítás helyett párbeszéd
Nem csupán a témák változtak meg, de szervezők által megkérdezettek a hagyományos előadásokkal, vagyis az egyoldalú kommunikációval szemben ma már az interaktív eszmecserét részesítik előnyben. A CROSS CON ennek megfelelően új koncepciót valósít meg, ami már az esemény térbeli elrendezésében is megmutatkozik. A 10 ezer négyzetméter alapterületen zajló kiállításon nem lesznek standok, hanem a konferencia jellegű színpadi előadások által tárgyalt kérdéskörök megvitatásába szabadon bekapcsolódhat a közönség. Emellett az érdeklődők személyes, vagy akár kerekasztal-beszélgetések formájában tehetik fel a kérdéseiket, mondhatják el a véleményüket, igényeiket az informatikai cégek képviselőinek.

Ideális B2B fórum
A szervezőknek több világszinten jelentős informatikai vállalattal sikerült már megállapodniuk, így az eseményen biztosan képviselteti majd magát többek között a Siemens, a Samsung és az SAP. A további lehetséges résztvevőkkel, köztük a Microsofttal aktív tárgyalások folynak. Az említett cégek a koncepció kidolgozásában is aktív szerepet vállaltak. A CROSS CON-on a vevőnek lehetősége nyílik a gyártókkal konkrét elvárásokról beszélni, és a lehetséges megoldásokat megvitatni.

Több országból mintegy nyolcezer felső vezetőre, informatikai döntéshozóra számítanak a háromnapos eseményen. A Reed Exhibitions kiállítói és látogatói oldalon egyaránt számít a magyar cégek részvételére, hiszen számos egyéb kiállítási területen is örvendetesen nő a kiállító magyar vállalatok részaránya, míg a hazánkból érkező látogatók száma a több ezres nagyságrendet is meghaladja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.