Hirdetés
. Hirdetés

Csodát tett a Xiaomi

|

A nagy gyártók közül egyedül a Xiaomi tudta növelni okostelefon-eladásait 2020 első három hónapjában a Gartner piackutató cég adatai szerint.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt az okostelefon-piac 20,2 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni 2020 első negyedévében a Gratner statisztikája szerint. Az összes nagy gyártót - mind a kínaiakat, mind az Apple-t - érintette a zuhanás, kivéve a Xiaomit, amely még a válság idején is tudta növelni 1,4 százalékkal az eladásait az előző év azonos időszakához képest.

Hirdetés

Ami az első ötben lévő többi gyártó teljesítményét illeti, a Samsung 22,7 százalékkal, a Huawei 27,3 százalékkal, az Apple 8,2 százalékkal, az Oppo pedig 19,1 százalékkal kevesebb okostelefont tudott eladni az időszakban, mint egy évvel korábban.

A legnagyobb gyártó továbbra is a Samsung maradt 55,333 millió eladott okostelefonnal, a második helyen a Huawei végzett 42,499 millióval, harmadik lett az Apple 40,92 millióval. A negyedik Xiaomi 27,817 millió okostelefont értékesített az év első három hónapjában, míg az ötödik Oppo 23,949 milliót. Összesen 299,138 millió okostelefon talált gazdára az időszakban.

Ezek a számok a Samsungnak 18,5 százalékos, a Huawei-nek 14,2 százalékos, az Apple-nek 13,7 százalékos, a Xiaomi-nak 9,3 százalékos, az Oppónak pedig 8,0 százlékos piaci részesedést eredményeztek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.