Hirdetés
. Hirdetés

Csökkent az Amazon nyeresége az e-bookok miatt

|

17 év alatt még soha nem volt ilyen alacsony az érdeklődés a fizikai könyvek iránt.

Hirdetés

Az Amazon növelte az eladásait az ünnepek alatt, azonban az adózás utáni eredménye mégis csökkenést mutatott. Ennek az oka a fizikai könyvekről a digitális médiafogyasztásra való átállásban keresendő, többek között a Kindle eszközök és más platformok keretében. A Kindle Fire HD például már a második évben volt a legkelendőbb, legkívánatosabb terméke az online óriásnak.

Az Amazonnál bekövetkezett, amit a vezetők már vártak: öt év után az e-bookok dollármilliárdos üzletággá váltak, és egy év alatt 70 százalékot nőttek az eladások. Ezzel szemben a fizikai könyvekből a vállalat 17 éves történelme és könyvkereskedelme során az eddigi legkevesebb fogyott el. 

Az Amazon árbevétele 21,3 milliárd dollár volt 2012. utolsó negyedévében, ami éves szinten 22 százalékos növekedést jelent. Az adózás utáni eredmény ezzel szemben 97 milliárd dollár volt, ami 45 százalékos csökkenést mutat. Éves szinten a 27 százalékos pluszt jelentő 61,1 milliárd dolláros árbevétellel szemben egy 39 millió dolláros veszteség áll, miközben 2011-ben ugyanez még 631 milliós nyereség volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.