Hirdetés
. Hirdetés

DDR3-ra váltás 2010-re halasztva

|

Mind az AMD, mind az Intel úgy döntött, hogy csak jövőre veszi ki alaplapi chipset kínálatából a DDR2-vel kompatibilis típusokat.

Hirdetés

A tajvani alaplapgyártók szivárogtatták ki, hogy mind az Intel, mind az AMD eredetileg azt tervezte: már az idén, azaz 2009-ben teljes termékkínálatában a belépő szinttől a csúcskategóriáig csak DDR3 memóriát kezelő alaplapi lapkakészletek kínál. A komponensgyártók értesülései szerint a cégek ezt a lépést 2010-re halasztották. Egyfelől a DDR3 memóriaárak nem csökkentek olyan szintre, mint amire az Intel számított. Másrészt a vadonatúj Core i7 processzorok - és velük az X58 lapkakészletek - sem fogynak olyan tempóban, mint azt várták, így a cég a halasztás mellett döntött.

Úgy fest, hogy 2009 még mindig inkább a Core 2 CPU sorozatról fog szólni, mintsem a Core i7-ről. Logikus lépés, hogy a zászlóshajónak számító terméknél jelentősen olcsóbb, de potens processzorhoz a piacon tartsák az olcsó DDR2 memóriákat fogadni képes chipseteket és alaplapokat. Egyes források szerint az Intel 2009 szeptemberében kivezeti kínálatából a DDR2-vel kompatibilis chipseteket, míg mások a jövő év első negyedévéről beszélnek.

ddr3memoriak.jpg
"Dlágaszág!" - DDR3-memóriák egy csokorban


A tajvani források szerint az AMD-nek még mindig technikai problémái vannak az AM3-foglalatba illeszkedő processzorok DDR3 memóriavezérlőivel, és amíg nem sikerül megoldani a stabilitási és kompatibilitási problémákat, addig nyilván valószínűtlen, hogy az AMD erőltetné a DDR3-ra váltást. A jelenlegi piac bőven hagy időt a cégnek, hogy kifejlessze a megbízható DDR3 memóriavezérlőt a processzoraihoz.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.