Hirdetés
. Hirdetés

Dell: kikerülhet Michael Dell kezéből a vállalat

|

Két jelentkező is van, aki többet adna a cég részvényeiért.

Hirdetés

Immáron összesen hárman is licitálnak a Dellre, amely a versengés közepette még akár a jelenlegi ügyvezető, Michael Dell kezéből is kikerülhet. A vállalat a pénzügyi megoldásokkal foglalkozó The Blackstone Groupot és a milliárdos befektetőt, Carl Icahnt egyaránt elkezdte érdekelni.  

A Blackstone ajánlata állítólag több mint 14,25 dollár részvényenként, Icahn pedig arra tett ajánlatot, hogy a cég 58 százalékát veszi meg, részvényeként 15 dollárért. Michael Dell és a Silver Lake korábban közös ajánlatot tett a tőzsdéről visszalépés érdekében, 13,65 dolláros áron (részvényenként). 

A lehetőségeket a vállalat igazgatótanácsa azóta már mérlegeli, a helyzet azonban meglehetősen bonyolulttá vált, ugyanis az új licitálók a Dell részvényeinek egy bizonyos hányadát szeretnék a tőzsdén tartani. Az elemzők szerint valószínűtlen, hogy a Silver Lake jelentősebben megnövelné a saját ajánlatát, hiszen a PC-s piac eleve gyenge lábakon áll. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.