Hirdetés
. Hirdetés

Digitális Összefogás: érkeznek a felajánlások

|

Immár 58 vállalkozás 80 felajánlását tartalmazza a Digitális Összefogás akció weboldala.

Hirdetés

Hirdetés

A gyűjtőoldal célja, hogy az ágazati szereplők által felajánlott digitális megoldások, alkalmazások és szolgáltatások egy helyen legyenek elérhetők, nyilatkozta Solymár Károly Balázs, az akciót indító Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

A koronavírus-járvány kitörését követően először a távközlési szolgáltatók ajánlottak fel extra adatforgalmat előfizetőiknek az otthonról történő munkavégzés és tanulás támogatására. A további felajánlások azt is lehetővé tették, hogy egyes oktatási tartalmakat kínáló portálok elérése adatforgalommentes legyen.

Az oktatási platformok ingyenes használatát célzó felajánlásokon túlmenően a lehető legszélesebb körben érkezett felajánlás. Az egyik legfontosabb digitális oktatást támogató platform, a https://ekreta.hu oldal forgalma húszszorosára nőtt, és jelenleg is folyamatos növekedést mutat.

A helyettes államtitkár tájékoztatása szerint az internetes adatforgalom 25-30 százalékos átlagos növekedést mutat, azonban a hálózat bírja a terhelést. Az ITM naponta figyeli a forgalom alakulását, egy fennakadás esetén azonnal be tudjon avatkozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.