Hirdetés
. Hirdetés

Dinamikus üzleti alkalmazás - reakció a felgyorsult világra

|

Azok a cégek, akik ma igazán sikeresek tudnak lenni, nem a stratégiájuknak köszönhetik a sikereiket.

Hirdetés

Heti összeállításunkból megtudhatják, hogy mit nyerhetnek a folyamatinformatikával.

Vállalatirányítás fordulóponton
A mobilitás és a felhő térhódításával, így a valós idejű elemzések iránti igény növekedésével az ERP-rendszereknek is lépést kell tartaniuk.

A siker ma a stratégia végrehajtásának gyorsaságán múlik. Nem csupán a cég saját belső működése igényli azonban a gyorsaságot. A vevők az egyszerűséget, a végletekig egyszerűsített hozzáférést és gyors kiszolgálást várják szolgáltatói oldalról, beszéljünk bármilyen termékről is. Ha egy ügyfél valahol megszokta a jót, akkor az előbb-utóbb alapelvárássá válik. Aki ezt korábban szállítja, az előnyhöz jut. Aki később, az hátrányba kerül. A sikeres cégek pedig olyanokkal szeretnek dolgozni, akik értik ezt, és képesek szállítani is. Olyanokkal, akik maguk is gyorsak, és egyszerű dolgozni velük. Mára pedig el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, mikor a szervezeti IT felől – legyen az kkv-szektor vagy nagyvállalat – dinamikus folyamatinformatikai rendszert szükséges bemutatni a vezetőség felé. Legyen az akár szabadság-nyilvántartás, számlaengedélyezési procedúra vagy értékesítési folyamat, a folyamatinformatikával időt – és ezáltal előnyt is nyerünk.

Hirdetés

Változtathatóság biztosítása
A korábbi korszak azokról a rendszerekről szólt, amelyek stabilitást adnak a cégeknek. Arról, hogy azon folyamatokat, amikre már van iparági optimum, azokat ennek megfelelően csináljuk, vagy legalábbis egy kialakult best practice-t kövessünk vele. Ez az ERP, a számlavezető és számlázó rendszerek, portfóliórendszerek, raktárkezelők korszaka. Az új korszakban ezeken a területeken már körülményes valódi versenyelőnyre szert tenni. Ma már teljes iparágak kerültek az optimum közelébe.

Az új korszak a könnyen fejleszthető, változtatható, használható és skálázható rendszerekről szól.
Úgy kell tudni ezekkel dolgozni, hogy az igények csak részben legyenek előre definiáltak. Sőt, esetleg menet közben is változtathatók legyenek, ha az élet úgy kívánja. Beszéljünk akár a munkaügyben sűrűn felmerülő törvényváltozásokról vagy az értékesítési fókuszok piacra adott reakcióiról, azt kell támogatniuk, hogy a folyamatok és a szervezet működése mindig egy kicsit jobb lehessen. Ezen korszak IT-rendszereinek olyannak kell lennie, hogy a lehető legkevesebb informatikatechnikai ismeret kelljen a változások átvezetéséhez a folyamatok mentén, és lehetőség szerint a kezdeti lépéseket, illetve kisebb változásokat a felhasználó is képes legyen megtenni.

 

A legújabb trendek szerint alkotott rendszerek nem a meglévőek helyére fognak kerülni, hanem azokat egészítik ki, kapcsolják össze. Hiszen a jelenlegi rendszerek fő problémája, hogy nagyok és lomhák. Rengeteg fontos funkciót tartalmaznak, rengeteg kritikus adatot tárolnak, de rendkívül nehéz velük „manőverezni”. Ilyen és hasonló problémákkal találkozunk az első beszélgetés során ügyfeleinknél, akik szinte maguk mondják ki hívószavakat a kérdésre: “Mik akadályozzák legjobban az üzleti célok elérését?”

Az igényeket rendszerezve elérkezünk a gyorsan módosítható, könnyen definiálható, felelősségköröket és szabályokat alkalmazó rendszerhez, mely Y-generációs, és bárhonnan elérhető a felhőből.

Vegyél terméket és építs használhatót
Dobozos szoftver vagy egyedi fejlesztés? A klasszikus vagy-vagy megközelítéssel nehéz üzletileg megkülönböztethető és gyors eredményeket elérni.

Az egyedi fejlesztés során alapgond, hogy a „projekthatás” miatt az elszálló költségek és a végtelenbe nyúló határidők üzletileg meddővé teszik a próbálkozást. A dobozos termék felé billen ekkor a mérleg nyelve, de ez a megoldás azt tudja neked biztosítani, hogy átlagos legyél.

Az új korszak üzleti alkalmazásai a két világ előnyeit ötvözik. Ezek a dinamikus alkalmazások egyszerre hozzák a hagyományos, dobozos üzleti alkalmazások és az egyedi fejlesztések előnyeit. Ezek az alkalmazások (mint amilyen a K2 Business Applications /K2 blackpearl, K2 smartforms) lehetővé teszik, hogy a meglévő alkalmazások (legyenek azok dobozosak vagy egyedi fejlesztésűek) funkcionalitását gyorsan kiegészítsük, összekössük, vagy azokat folyamatokba, új alkalmazásokba illesszük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.