Hirdetés
. Hirdetés

DJ Ditty szomorú vége

|

A Dell hiába próbálta megkaparintani a maga szeletét az iPodok piacából, így beszüntette saját lejátszójának árusítását és további fejlesztését.

Hirdetés

A DJ Ditty néven futó zenei lejátszó tavaly szeptemberben jelent meg a piacon. A világ legnagyobb PC gyártója abban reménykedett, hogy monokróm kijelzője és a Windows Media Audio formátumának támogatása elegendő lesz ahhoz, hogy a készülék sikeresen megvethesse lábát az iPod ellenében. A Microsoft zenei kiterjesztése elvileg garantálta, hogy a DJ Ditty kétszer annyi számot tud tárolni, mint az Apple vele párba állított iPod Shuffle készüléke.

A Dell számítása nem jött be: a lejátszó 99 dolláros árát sokan találták túl magasnak, és számos kritika érte az eszközt kényelmetlensége és körülményeskezelhetősége miatt. A DJ Ditty augusztus 17-én tűnt el véglegesen a a cég honlapjáról, és Venancio Figueroa, a Dell szóvivője azt is elárulta, hogy vállalata ezentúl kizárólag a PC-k, a televíziók és a nyomtatók piacán próbál meg boldogulni. (Más kérdés, hogy a Dell továbbra is árusít zenei lejátszókat, de ezek nem saját termékei, hanem a Sandisk, a Samsung, a Creative és az IRiver America gyártja őket.)

A vállalatra a digitális zenei piac kudarcától eltekintve is nehéz idők járnak mostanában. Nemrégiben növekvő bevételei ellenére csökkenő profitról számolt be, és a világ eddigi legnagyobb akkumulátor-visszahívási akciója sem tett túl jót neki. Utóbbi eseményhez kapcsolódó hír, hogy az ausztrál Quantas légitársaság megtiltotta, hogy az ügyben érintett Dell laptopokat gépein töltsék az utasok; vagy kizárólag akkumulátorról, vagy annak eltávolítása után hálózatról működtethetik eszközeiket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.