Hirdetés
. Hirdetés

Dobta a Tesla a Bitcoinokat

|

Elon Musk elektromos autógyártó cége eladta Bitcoin-állományának 75%-át.

Hirdetés

A Tesla felszámolta bitcoinjainak nagyjából háromnegyedét, 936 millió dollárnyi készpénzzel gyarapítva a mérlegét - derül ki a vállalat szerdán közzétett legfrissebb eredménybeszámolójából.

"A második negyedév végére a Bitcoin-vásárlásaink körülbelül 75%-át fiat valutára váltottuk" - írta a pénzügyi jelentés.

Az eladást "nem úgy kell felfogni, mint valamiféle ítéletet a Bitcoinról" - mondta Elon Musk vezérigazgató a Tesla befektetőivel folytatott szerdai telefonbeszélgetés során. Kifejtette, hogy a lépésre a készpénzállomány maximalizálása és a likviditás növelése miatt volt szükség a "kínai Covid-zárlatok bizonytalansága közepette".

Hirdetés

A Tesla a korábbi bejelentések szerint 2021 első negyedévében összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba, ezzel a CoinGecko elemzőcég szerint a második legnagyobb kriptopénz-tulajdonos lett a vállalati világban. A vállalat még azt is bejelentette, hogy elfogadja a Bitcoint fizetőeszközként az autóiért, de Musk két hónappal később hirtelen visszavonta a döntést, környezetvédelmi aggályokra hivatkozva.

"Nem adtuk el egyetlen Dogecoinunkat sem" - nyugtatta meg Musk a befektetőket, hozzátéve, hogy annak ellenére, hogy a Tesla a likvidálással 106 millió dollárra becsült veszteséget szenvedett el, továbbra is nyitott arra, hogy a jövőben növelje kriptopénz-állományát.

Összességében az austini, texasi vállalat a vártnál jobb, 2,26 milliárd dolláros nettó nyereségről számolt be a negyedévről, részvényei 1,5%-kal 753,40 dollárra emelkedtek a szerdai meghosszabbított kereskedésben.

A Bitcoin a hírre 23 000 dollár környékére esett, de Musk magyarázatai után némileg visszapattant. A milliárdos döntései és nyilatkozatai a múltban számos alkalommal befolyásolták a Bitcoin, a Dogecoin és más kriptovaluták értékét, egyes kriptobefektetők azzal vádolták, hogy a Twitteren közzétett üzeneteivel manipulálja a piacot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.