Hirdetés
. Hirdetés

Drónokkal kukkolják a lusta munkásokat

|

Egyértelműen kiderül a repülő robotok által készült fotókból, hogy hol van elmaradás az építkezésben.

Hirdetés

Immár nem csak térfigyelő kamerákkal, hanem drónokra szerelt fényképezőgépekkel is nyomon követik a Sacramento Kings amerikai profi kosárlabda csapat jelenleg épülő új stadionjának munkálatait, értesült az Engadget. Az ImageInFlight nevű cég által üzemeltetett repülő robotokkal készített felvételeket háromdimenzióssá alakítják, majd átvizsgálja őket egy, az Illinois-i Egyetem kutatói által kifejlesztett szoftver. Ez összehasonlítja a fényképeket az építészeti tervekkel és a korábban készült felvételekkel, s ennek alapján értékeli, hogy a tervek szerint, megfelelő ütemben halad-e az építkezés. A módszer rendkívül egyszerűvé teszi annak megállapítását, hogy mely munkálatok vannak elmaradásban, és a munkások mely csoportjainak kell felpörgetniük a tevékenységüket. Egyesek számára ijesztőnek tűnhet, hogy drónokkal figyelik a munkáját, azonban szakértők szerint az építőiparban nem újdonság, hogy kamerák vagy ellenőrök figyelik az építkezés előrehaladásának menetét.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.