Hirdetés
. Hirdetés

dynaTrace: Agilis teljesítménymenedzsment

|

Olyan világban élünk, ahol minden folyamatosan változik, méghozzá elképesztő gyorsasággal.

Hirdetés

Változnak az üzleti igények, átalakulnak a felhasználói szokások, újabb és újabb technológiák jelennek meg, és ezzel párhuzamosan egyre komplexebb IT-rendszerek jönnek létre. Ha nem akarjuk, hogy a versenytársaink megelőzzenek minket, lépést kell tartanunk a változásokkal, ami viszont komoly feladatok elé állítja a nagyvállalati IT-szakembereket. A problémának van megoldása: az agilitás felé haladva megkerülhetetlennek tartom a Compuware APM eszközét, a dynaTrace alkalmazás-teljesítménymenedzsment-rendszert.

Hirdetés

A dynaTrace egy olyan alkalmazás-teljesítményhangoló és -monitorozó eszköz, ami valós időben képes a felhasználói műveleteket lekövetni a böngészőben történő klikkeléstől a metódushívásokon át egészen az adatbázis-műveletekig, akár heterogén platformokon keresztül (Java, .NET, PHP, C/C++, stb.). Eközben a kontextusinformációkat is megjeleníti, mint például a metódus-végrehajtási idők és paraméterek, vagy a programozói hibák és kivételek. A dynaTrace kifinomult mélyfúrási képessége és a csupán néhány százalékos erőforrástöbblet-igénye alkalmassá teszi, hogy éles környezetben is sikerrel használjuk; segítségével a felmerült stabilitási és teljesítménybeli problémák gyökér-okai azonnal beazonosíthatók és ellentételezhetők.

Ha a teljesítmény jellegű mutatókkal mindent rendben találunk, az alkalmazásunk üzleti aspektusaival még könnyen lehetnek problémák, így nem szabad az üzleti teljesítőképesség méréséről sem megfeledkeznünk. A dynaTrace segítségével az üzletileg megfogalmazható jellemzőket is (pl. betétlekötések száma betéttípusonként, bevételek összege kategóriánként, mobileszközről indított átutalások száma stb.) monitorozhatjuk valós időben, és a negatív elváltozásokat riasztások formájában azonnal kijelezhetjük.

Habár a dynaTrace éles környezetben is remekül használható az alkalmazás által nyújtott szolgáltatás minőségének az ellenőrzésére és a hibák felderítésére, sokkal többet nyerünk azzal, hogyha a folyamatos integrációs környezetünkbe (CI Framework) is beillesztjük, és összekötjük a terheléses, felületi, valamint az egységtesztjeinkkel. A célunk, hogy a teljesítménybeli és a funkcionális problémák minél hamarabb – már a fejlesztés és tesztelés fázisban – kiderüljenek, mert ilyenkor kevesebb erőforrás-befektetéssel és gyorsabban javíthatók.

 

A dynaTrace teszteszközökkel való integrációjával (JMeter, LoadRunner, Selenium, JUnit stb.) ahhoz az előnyhöz jutunk, hogy a tesztelt alkalmazás nem egyfajta fekete dobozként fog funkcionálni, hanem belelátunk a tranzakciók mentén, így a mérési eredményeink okát is azonnal feltárhatjuk. Ha pedig mindezt beillesztjük a folyamatos integrációs lépések közé, akkor egyszerűen leolvashatjuk a trendeket és az esetleges negatív elváltozásokra (pl. bizonyos metódusok végrehajtási ideje megnőtt) rögtön reagálhatunk. A dynaTrace-rendszer alkalmazása az agilis tesztelési folyamatokban a tesztelési folyamat látványos felgyorsításához és minőségének javulásához vezet, ezt a tapasztalatok igazolják.

Az előremutató munkához elengedhetetlen, hogy az érintett kollégák (üzemeltetők, fejlesztők, tesztelők) képesek legyenek egymással hatékonyan kommunikálni. A dynaTrace az üzemeltetőknek egy teljes körű monitorozó rendszert nyújt, és lehetőséget ad arra, hogy a problémásnak ítélt tranzakciókat a fejlesztőknek átadják további mélyelemzésre és a gyökér-okok meghatározására anélkül, hogy azokat a tesztkörnyezetben újra kellene reprodukálni. Miután a fejlesztők kijavították a hibákat, a tesztelők nemcsak elvégzik a tesztesetek lefuttatását, hanem a további problémákra is rámutathatnak a tranzakciók mentén – ezzel segítve a programozók munkáját.

Mint a Telvice kft. vezető APM szakértője, elkötelezett vagyok, hogy az ügyfeleink ne csak egy üres dynaTrace feliratú dobozt kapjanak tőlünk, hanem egy olyan csomagot, ami már meg van töltve rengeteg tapasztalattal ahhoz, hogy közösen kialakíthassuk az agilis teljesítménymenedzsment gyakorlatát. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.