Hirdetés
. Hirdetés

E-útdíj: marad a határidő

|

Nem hatnak a kormányra a panaszok, az államtitkár szerint nincs további halasztás.

Hirdetés

Hiába panaszkodnak a fuvarozók szervezetei arra, hogy nem tudtak felkészülni a július 1-jei átállásra, Völner Pál államtitkár bejelentette, hogy marad az eredeti határidő. A HU-GO rendszer egyelőre bírja a regisztrálók rohamát, szerda reggel 7 óráig már 3500 társaság regisztrált, összesen 18 ezer járművet.

 

Kevés idő maradt felkészülésre a fuvarozószakma szerint. Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) főtitkára úgy nyilatkozott a Magyar Hírlapnak, hogy legalább egy hónappal el kellene halasztani az e-útdíj bevezetését. Véleménye szerint a hazai fuvarozók sincsenek minden részlettel tisztában, a külföldiekről nem is beszélve. Nagyon súlyos helyzetet eredményezhetne, ha torlódások alakulnának ki a határon, vagy áruellátási zavarok jelentkeznének.

Hirdetés

A Kossuth Rádiónak nyilatkozva Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta, semmiképpen sem halasztják el az e-útdíj bevezetését. A fuvarozók mindenesetre gőzerővel megkezdték a járművek regisztrálását. Június 26-án reggel 7 óráig már 3500 vállalkozás 18 ezer jármű adatait rögzítette a hu-go.hu weboldalon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.