Hirdetés
. Hirdetés

eBay: Bevételnövekedés és eredménycsökkenés

|

Az eBay március 31-én bevételei növekedésével zárta 2006 első pénzügyi negyedévét, nettó nyereségében mégis enyhe csökkenés mutatkozik - tette közzé szerdán a kaliforniai cég.

Hirdetés

A cég első negyedéves bevételei 1,39 milliárd dollárra rúgnak, ez harmincöt százalékos növekedés 2005 első három hónapjához képest, hála a társaság fő üzletágának, az elektronikus piacnak és a PayPal fizetési rendszernek. Ennek ellenére nettó bevételük 256,3 millió dollárról 248,3 millióra, másképpen részvényenkénti 0.19 dollárról 0.17 dollárra csökkent. A pénzügyi kimutatás végeredményét súlyosan érintette a FAS 123(R) könyvviteli szabvány bevezetése a készlet alapú kompenzációs kifizetések területén, ez 58,3 milliót (részvényenként 4 centet) hasított ki a nettó nyereségből.

Nevezett szabványt az eBay ebben a negyedévben használta először, ezen kívül pedig megnőttek eladási-, marketing-, fejlesztési- és általános adminisztratív költségei is. A cég bevételei és nyeresége megegyezik a Thomson Financial előrejelzésével.

A régóta várt és januárra ígért eBay Express (mely egy, az eBay.com fő piacánál egyszerűbb és gyorsabb vásárlási szolgáltatást kínáló speciális oldal) a jövő héten fog elindulni - jelentette be Meg Whitman, a társaság elnöke. Előzetes felmérések szerint az eladók érdeklődnek az eBay Express iránt, mert új lehetőséget látnak benne a főoldalt kevéssé- vagy egyáltalán nem látogató vásárlók érdeklődésének felcsigázására. Az eBay Express egyelőre csak kötött árú tételeket támogat, közülük is a tapasztalt, kiváló referenciával rendelkező eladók újkeletű portékáit. A cég ezen kívül további programokat és kiegészítéseket tervez a második negyedévre, főleg a vásárlás biztonságosabbá tételét megcélozva.

Az eBay piactere, mely kötött árú tranzakcióknak és aukcióknak egyaránt otthont ad, harminc százalékkal több bevételt termelt az Egyesült Államokban és huszonöt százalékkal többet világviszonylatban - összesen 1,02 milliárd dollárt. Ehhez járul még a PayPal bevételeinek negyvennégy százalékos, álomszerű növekedése (335,1 millió dollár) és a Skype VOIP további negyvenkét százaléka (35,2 millió dollár). Az eBay által megerősített regisztrált felhasználók száma harmincegy százalékkal nőtt, és elérte a 192,9 milliót, köztük az elmúlt tizenkét hónapban 75,4 millióan vettek részt aktívan az eladásokban vagy a licitálásban, vagyis huszonöt százalékkal többen, mint tavaly. A 12,5 milliárd forgalomba kerülő tétel tizennyolc százalékos növekedést jelent. A PayPal negyvenhét százalékkal több, 105 millió regisztrált felhasználóval és 8,8 milliárd dolláros, negyvenegy százalékkal nagyobb pénzügyi forgalommal büszkélkedhet, míg a Skype a negyedév végére 94,6 millió felhasználót tudhat maga mögött.

A második pénzügyi negyedévre az eBay 1,37-1,41 milliárdos nettó bevételt prognosztizál, év végéig pedig 5,7-5,9 milliárd dollárra számít. Ez a második negyedévre részvényenként 0,14-0,16 dollárt, éves szinten pedig 0,65-0,71 dolláros nyereséget jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.