Hirdetés
. Hirdetés

Egykori Yahoo! szakember a Microsoft a Live Labs élén

|

A Microsoft egy ex-Yahoo! kutatót kért fel, hogy vezessen egy újonnan alakult részleget, a Live Labs-t, amely a szoftveróriás termékfejlesztési részéhez tartozik.

Hirdetés

A Live Labs gyakorlatilag a korábbi Microsoft Research és MSN dolgozóit veszi majd egy kalap alá. Az egész részleg vezetője pedig az a Gary Flake lesz, aki korábban a rivális Yahoo! vezető kutatója volt, és aki még tavaly igazolt át a Microsofthoz.

Az alkalmazottak egy része továbbra is eddigi munkáját folytatja majd, míg a többiek az új projekteken dolgoznak. A kutató labor harminc új állást teremtett, míg az MSN alrészleg hetvenet.

Flake egy korábbi interjújában úgy nyilatkozott, hogy a Live Labs részben azért jött létre, mert a vezetők felismerték, hogy a szokványos kutatómunkák és termékkészítési szabályok nem igazán állják meg a helyüket a mai internetes világban. "Régebben évek telhettek el a különböző termékciklusok között, és ez így rendben is volt. Részben ez vezetett a Microsoft sikereihez is." - mondta.

Hasonlóan a tudományhoz, itt is úgy zajlik a folyamat, hogy először felállítunk egy hipotézist, amit aztán kísérletekkel és tesztekkel igyekszünk alátámasztani. Az eredményeket ezután tanulmányozzuk, mielőtt a folyamatot megismételnénk.

Flake szerint az Internet egyszerre teszi lehetővé a tudomány és a termékek fejlődését. "Ez egy sokkal folyamatosabb projekt." Bár a Microsoft elsősorban azt tartja célkitűzésének, hogy az egész társadalom számára biztosíthassa a fejlődést, emellett fontos szerepe van a kutató részlegeknek, hogy egy időben a rivális vállalatokkal is lépést tarthasson, illetve előnyt szerezhessen.

A Microsoft tavaly novemberben mutatta be "Live" szolgáltatásait, melynek során lényegesen több online összetevővel bővül majd a vállalat jelenlegi szoftveres portfoliója. Egyszerre jelentették be a Windows Live és az Office Live termékcsaládokat. Az előbbit otthoni, míg utóbbit kisüzleti felhasználók számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.