Hirdetés
. Hirdetés

Egymillió dolláros weboldal: egy angol diák ötlete

|

A 21 éves brit tanuló, Alex Tew igen érdekes megoldást talált egyetemi tandíja finanszírozására. Regisztrált egy domént, és elkezdte értékesíteni annak egymillió, hirdetésre szánt képpontját, egyenként egy dollárért: talán az elején ő sem hitte volna, mekkora sikere lesz a furcsa ötletnek.

Hirdetés

Az akciót tavaly augusztusban kezdte, amikor is megkérte rokonait és ismerőseit, hogy együtt vásároljanak egy 100 pixeles blokkot az oldalon. A The Million Dollar Homepage azóta akkora népszerűségre és ismertségre tett szert, hogy az egymillióból már mindössze 1000 képpont áll rendelkezésre. Ezt azonban nagyon okosan már nem egydolláros áron kínálja, hanem aukciót hirdetett rá az eBayen. Az árverés jelenleg 140,300 dollárnál tart. Az ötlet szülője így a várt egymillió dollárnál valamivel többre számíthat...

Némi irónia a történetben, hogy Tew honlapján elért sikerei után egyelőre felfüggesztette a tanulmányait. Kikötötte a hirdetőinek, hogy a vásárolt képpontokon található reklámfelületet nem értékesíthetik tovább, és ő maga sem tervez újabb, hasonló projekt elindítására, de maga a honlap még legalább öt évig aktív lesz, amíg annak idején potom pénzért lefoglalta annak doméncímét.

Tew a pénz egy részét magára költötte. Sportkocsit, ruhákat, különféle berendezéseket vásárolt, de a fennmaradó összeget még a későbbiekben be kívánja fektetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.