Hirdetés
. Hirdetés

Egyre többen mobilbankolnak

|

A GKI Gazdaságkutató Rt felmérése szerint tavaly a korábbinál másfélszer több lakossági és vállalati ügyfél vette igénybe a mobilbanki szolgáltatásokat.

Hirdetés

2005 negyedik negyedévének végén több, mint egymillió lakossági és közel 93 ezer vállalati ügyfél rendelkezett mobilbanki szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéssel a hazai hitelintézeteknél. A megelőző egy év alatt a lakossági ügyfelek száma 56 százalékkal, a vállalati ügyfelek száma 43 százalékkal nőtt - derül ki a GKI Gazdaságkutató Rt lefrisebb negyedéves, a pénzügyi szektor internet-gazdasággal összefüggő jellemzőit bemutató felméréséből.

A megelőző három hónap során a lakossági ügyfelek száma 15 százalékkal, egy év alatt pedig 56 százalékkal növekedett. A mobilbanki szolgáltatást igénybevevő vállalati ügyfelek száma egy negyedév alatt 10 százalékkal, 12 hónap alatt pedig 43 százalékkal nőtt. A GKI előrejelzése alapján a lakossági mobilbanking ügyfelek száma 2006 végére megközelítheti az 1,3 milliós darabszámot.

A felmérés szerint 2005. december 31-én körülbelül 65 ezer webkártya (kizárólag internetes fizetésre alkalmas kártya) volt használatban, ez 88 sázalékkal több, mint egy évvel korábban. Az internetes kereskedelem fejlődését segíthetik azok a virtuális bankkártyák, amelyek kizárólag interneten keresztüli vásárlások lebonyolítására használhatók. Ezen webkártyák számának megadásával az online módon vásárló ügyfél kiküszöböli a saját bankkártya-számmal való visszaélés lehetőségét, hiszen elkülönült kártyaszámot használ az internetes A webkártyák száma folyamatosan emelkedik, de számuk még így is alacsony akár a lakosság számához, akár a bankkártyákhoz viszonyítva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.