Hirdetés
. Hirdetés

eHealth Week 2011: elkezdődött a regisztráció

|

Már lehet regisztrálni az idén Budapesten, május 10. és 12. között megrendezésre kerülő eHealth Week 2011 rendezvényre. Az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége, az Európai Bizottság és a HIMSS Europe egész Európából és a világ minden tájáról várja az egészségügy kulcsszereplőit a szakemberek egyik legfontosabb európai szintű e-egészségügyi találkozójára.

Hirdetés

A rendezvény kormányzati döntéshozókat, az egészségügyi szektor vezetőit és Európa legbefolyásosabb kórházi és egészségügyi intézményeinek informatikai vezetőit vonzza minden évben. ?Az egészségügy egyre globálisabbá válik. Egy olyan nemzetközi kórházi ellátó szervezetnek mint a miénk, az eHealth konferencia nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy lépést tartsunk a legújabb fejlesztésekkel" - mondta Uwe Poettgen, a német Asklepios Hospital Group informatikai vezetője, aki egyben az innovatív 'Asklepios Future Hospital Program' (a jövő kórháza program) meghatározó személyisége. Poettgen felszólalásában aláhúzza majd a jövő egészségügyi rendszerébe történő befektetés jelentőségét.

Szintén vitaindítót tart a konferencián Eric Lepage, az AP-HP (Assistance Publique - Hôpitaux de Paris) EPR igazgatója és a Párizsi Egyetem adatfeldolgozó, biostatisztikai és informatikai professzora. Az EPR (electronic patient record - elektronikus beteg kód) és az egészségügyi informatikai kutatások terén is jártas szakember elmondta: ?Az EPR rendszer egységesített egészségügyi informatikai környezetben működik a leghatékonyabban. Emiatt rendkívül fontos a nemzetközi tapasztalatcsere és együttműködés. Ugyanez igaz az egészségügyi informatikai kutatásokra is, amelyeket egyre gyakrabban végeznek határokon átnyúló kutatási hálózatok."

Az eHealth Week 2011 konferencia vezérgondolata: ?e-egészségügy a megszorítások évében: az előnyök maximális kiaknázása". Az egészségügy lényeges kihívásokkal néz szembe, a demográfiai változásoktól kezdve a lecsökkent forrásokig. ?Az emberek ma hosszabb ideig élnek és fontos, hogy az idős kort minél aktívabban és függetlenebbül élhessék meg" - magyarázza Neelie Kroes, az Európai Bizottság alelnöke és digitális ütemtervének biztosa.

Ő és John Dalli, az EU Egészségügy és Fogyasztási Politikájának főbiztosa állnak az aktív és egészséges időskorral kapcsolatos kísérleti európai innovációs partnerség (EIP) elnevezésű kezdeményezés élén. A program céljának megvalósításához elengedhetetlenek az intelligens eHealth szolgáltatások. ?Olyan innovatív megoldásokra van szükség mint például az esésérzékelő és -megakadályozó eszközök, könnyen használható társasági interakciós szolgáltatások a magányosság ellen és intelligens otthoni IKT-alkalmazások (Információs és Kommunikációs Technológiák). Szükségünk van az érintettektől származó visszajelzésekre annak érdekében, hogy az innovációs partnerség keretében ezek az ötletek ténylegesen megvalósuljanak az idős európai polgárok számára."

Az eHealth Week 2011 konferenciát az Európai Bizottság miniszteri szintű konferencia (High Level Ministerial Conference), valamint a Világ egészségügyi IT konferencia és kiállítás (World of Health IT Conference and Exhibition, WoHIT,) közösen rendezi. Az esemény házigazdája az Európai Bizottság jelenlegi soros elnöke, a magyar kormány. Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta: ?Az eHealth szerepe alapvető az egészségügyi rendszerek modernizációjában, hozzájárulhat az ellátórendszer fenntarthatóságához, eredményességének és hatékonyságának javításához. Az információtechnológia támogathatja a tényeken alapuló egészségpolitikai döntéshozatalt, elősegítheti az egészségügyi rendszerek előtt álló kihívások, mint például az egészségügyi munkaerőhiány kezelését, vagy az idősekről való gondoskodás egyre növekvő feladatainak megoldását".

Jeremy Bonfini, a HIMSS Europe globális szolgáltatói ágának rangidős alelnöke hozzátette: ?a Budapesten megrendezésre kerülő eHealth Week konferencia megmutatja Európa egészségügyi szakembereinek és kulcsszereplőinek, hogyan terjeszthetők ki az egészségügyi szolgáltatások a kórházaktól otthonra is egy olyan hatékony és minőségi egészségügy érdekében, amelyet az egyre öregedő népesség által támasztott igények megkövetelnek."

Az idei eHealth Week konferencia számos új partnert is üdvözölhet, például az IMI-t (Innovative Medicines Initiative, Innovatív Gyógyszerek Kutatására Irányuló Kezdeményezés), amely a második ülését tartja minden konferencia résztvevő számára. További partnerek lesznek a többi között a Netc@rds és a European MHealth Alliance (EuMHA).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.