Hirdetés
. Hirdetés

El Salvador elnöke a medvepiaci aggodalmakat Bitcoin hókuszpókusszal kezeli

|

Miközben a feszültségek a BTC-árak esése közepette nőnek, Nayib Bukele elnök úgy döntött, hogy tanácsokat oszt meg a Bitcoin-befektetőtársakkal, akiket aggaszt az elhúzódó medvepiac.

Hirdetés

El Salvador 2021. szeptember 7-én vezette be a BTC-t törvényes fizetőeszközként, amikor a piaci ára 50 ezer dollár körül volt. Azóta Bukele kormánya jelentős hozamot ért el a kezdeti BTC-befektetéseken, mivel a Bitcoin 69 ezer dolláros történelmi csúcsára emelkedett, amelyet az ország különböző infrastruktúra-fejlesztési kezdeményezéseire irányítottak át.

Mivel azonban a BTC árcsökkenése közepette nő a feszültség, Bukele úgy döntött, hogy tanácsokat oszt meg a Bitcoin-befektetőtársakkal, akiket aggaszt az elhúzódó medvepiac. Az elnök, aki segített abban, hogy a Bitcoin (BTC) törvényes fizetőeszköz státuszt kapjon El Salvadorban, a befektetők növekvő aggodalmaival foglalkozott, mivel a BTC-vel 18 hónap óta először 20 ezer dollár alatt kereskedtek a héten.

Hirdetés

Az egyik elnöki intelem: "Látom, hogy néhányan aggódnak vagy szoronganak a Bitcoin piaci ára miatt. Azt tanácsolom: ne nézzék tovább a grafikonokat, hanem élvezzék az életet. Ha BTC-be fektettél, akkor a befektetésed biztonságban van, és az értéke a medvepiac után mérhetetlenül növekedni fog. A türelem a kulcs."

A tanács vegyes reakciókat váltott ki a közösségből, mivel sokan rámutattak arra, hogy El Salvador a BTC nagy részét a jelenlegi piaci értéknél jóval magasabb áron szerezte be. Míg a kritikusok arra számítanak, hogy a BTC és más kriptovaluták továbbra is csökkenő tendenciát fognak mutatni, a on-chain elemzések jelzik a Bitcoin visszafordulásának közeledtét. A medvepiac közepette a kriptoközösség által Bukele felé tett népszerű javaslatok között szerepel a Bitcoin-kötvények elindítása.

Miközben a világ nyomon követi El Salvador Bitcoin-gazdaságát, Alejandro Zelaya, El Salvador pénzügyminisztere elutasította azokat az állításokat, amelyek szerint az ország több mint 40 millió dolláros veszteséget szenvedett el, és kijelentette: "Már többször elmondtam: Azért nem történt 40 millió dolláros állítólagos veszteség, mert nem adtuk el az érméket."

Egy újságírói kérdésre, miszerint El Salvador hogyan reagált a Bitcoin meredek zuhanására, Zelaya így válaszolt: "Egyértelmű kritika a Bitcoin mint olyan, nem pedig El Salvador stratégiája ellen."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.