Hirdetés
. Hirdetés

Eladja a főhadiszállását az AMD

|

Négy évvel a felépítés után megválnak a texasi kutatóközponttól.

Hirdetés

Az AMD újabb meglepő döntésre szánta el magát: négy évvel a felépítése után eladja az Austinban, Texas-ban található Lone Star kutatóközpontját, amely gyakorlatilag a cég második számú főhadiszállása. Az AMD most annak adja el az épületcsoportot, aki azért a legtöbbet kínálja.

Egyesek számára azért is furcsa ez a lépés, mert az a vállalat mindössze 150-200 millió dollárt remélhet az üzlettől, amelynek a nagy részét ráadásul lapkafejlesztésbe kell, hogy fektessék. Érdekesség, hogy korábban az AMD eladta, utána pedig bérbevette a sunnyvalei, kaliforniai központját, illetve egy Toronto melletti épületét.

Azt hihetnénk, hogy a Fekete Péntek és a hasonló értékesítési sikerek az AMD-nek is segítenek stabilizálni a helyzetét, a valóságban azonban néhány jó hét nem tudta kompenzálni a több éves üzleti hanyatlást. A hosszúra nyúlt PC-cserék mellett a későn érkezett, tabletekbe építhető AMD processzorok megjelenési ideje sem segített a cégnek; amely az első 1700 dolgozó elküldése után folytatja a leépítéseket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.