Hirdetés
. Hirdetés

Elegáns taslit adott a német kiadóknak a Google

|

Augusztustól kezdve csak az ingyenes megjelenéshez hozzájáruló portálok listázódnak a Hírekben.

Hirdetés

Az utóbbi években a Google Hírek számos országban bajba került, hiszen egyes hírportálok kiadói szerint a szolgáltatásba automatikusan bekerülő cikkeik címei és bevezetőszövegei lopásnak minősülnek, így olyan törvényeket próbáltak kilobbizni, amelyek hatására a keresőcégnek fizetnie kellett volna az vitatott tartalmakért.


A Google állítása szerint ez nevetséges, hiszen a cikkeket elolvasni kívánókat átirányítják a kérdéses weboldalakra, ezzel extra forgalmat generálva számukra. A vitát Belgiumban és Franciaországban már sikerült megnyugtatóan rendezni – effektíve semmilyen változás nem történt a Hírek működésében –, ám Németországban nem, így augusztus elsejétől kezdve egy új törvénynek köszönhetően a Google-nek fizetnie kellene az engedély nélkül megjelenített tartalmakért.


A keresőcég rendkívül elegáns megoldást talált a helyzetre: a kérdéses határidőig a kiadóknak manuálisan kell engedélyezniük, hogy a cikkeik megjelenhessenek ingyen a Hírekben, különben nyilván nem kerülnek majd ki. Ezzel egyrészt elhárult az alapvető jogi probléma, másrészt pedig a makacskodó kiadók a tartalmaik szolgáltatásból való kikerülése után valószínűleg rájönnek majd, hogy mégis csak jobb bent lenni a Hírekben – tehát végső akár minden mehet majd a régi kerékvágásban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.