Hirdetés
. Hirdetés

Életfogytig rács mögé kerülhet a világ legismertebb antivírus-guruja

|

John McAffee a vád szerint kriptovalutákkal szélhámoskodott. Ha bűnösnek találják, 60 évet is kaphat.

Hirdetés

Csalással és pénzmosással vádolják a világ egyik legismertebb vírusellenes guruját, John McAffee-t. A New York-i ügyészség azt állítja a legendás fejlesztőről és üzletemberről, hogy kriptovalutákkal ügyeskedve rengeteg embert átvert és megrövidített.

Hirdetés

McAfee, akinek nevét a róla elnevetett vírusellenes termékek tették híressé, a vád szerint közösségi hálózati manipulációkkal megnövelte a valuták értékét, majd az eladásukkal 13 millió dolláros haszonra tett szert, egyik munkatársa pedig különböző tranzakciókkal a pénz tisztára mosásában segédkezett. McAfee és Watson a klasszikus "pump-and-dump" (pumpáld föl, és szabadulj meg tőle) csalási sémát használta: ez a módszer abból áll, hogy először vásárlásokkal felverték a kriptovaluta értékét, majd amikor már elég sokan dőltek be a szélhámosságnak, és az árfolyam irreálisan magasra szökött, értékesítették a valutát.

A 76. évét taposó szoftverzsenit Spanyolországban tartóztatták le: McAfee régóta menekül a törvény elől, az elmúlt éveket egy jachton töltötte a Karib-térségben. Szeptemberben bukkant fel Spanyolországban, itt kattant végül csuklóján a bilincs.

McAfee most a kiadatására vár, de közben a börtönből is folyamatosan posztolgat a Twitteren, felesége pedig olyan amerikai ügyvédeket keres, akik konyítanak valamit a kriptovalutákhoz. Ha bűnösnek találják, a szoftverguru 60 évet is kaphat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.