Hirdetés
. Hirdetés

Elhunyt az EMC alapítója

|

Richard J. Egan 1979-ben hozta létre a tároló megoldásokat szállító vállalatot kollégiumi szobatársával együtt. Ma a cégnek 40 ezer alkalmazottja van.

Hirdetés

Richard Egan 73 évesen hunyt el. Miután régóta harcolt a tüdőrákkal és más betegségekkel, önkezével vetett véget a szenvedéseinek. Barátjával és főiskolai kollégiumi társával együtt alapította az EMC-t, amely ma Massachusetts állam legnagyobb technológiai vállalata. A kezdetben bútorokat árultak, hogy összegyújtsék a vállalat indításához szükséges pénzt.

Egan villamosmérnöki diplomát szerzett, majd a tekintélyes Massachusetts Institute of Technology-n folytatta tanulmányait. Része volt annak a csapatnak, amely az Apollo űrhajó vezérlő számítógépét fejlesztette. 1992-ig volt az EMC vezérigazgatója és 2001-ig az igazgatótanács elnöke. Miután visszavonult, elfogadta George Bush elnök felkérését az Egyesült Államok írországi nagykövetének posztjára, amit 15 hónapig töltött be.

- Öröksége tovább él azon a több tízezer életen keresztül, amelyre sok szempontból hatott pozitívan. Mi mindannyian egy nagyszerű mentort és barátot vesztettünk el személyében - mondta Joe Tucci, az EMC jelenlegi vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.