Hirdetés
. Hirdetés

Elkelt a Synergon Softcon Kft.

|

A Synergon Informatikai Nyrt. 100,85 millió forintért adta el a Synergon Softcont az SDA DMS Zrt.-nek - a Synergon Nyrt. igazgatótanácsa a tranzakciót jóváhagyta.

Hirdetés

A megállapodás részeként a Synergon Softcon Kft. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő, 10 millió forint névértékű üzletrészét a vevő megvásárolja 100,850 millió forint vételár megfizetésével.

Hirdetés

"Korábbi terveinkkel, és a tavasszal meghatározott stratégiánkkal összhangban hajtottuk végre a befektetési portfoliónkba tartozó 100 százalékos tulajdonú leányvállalatunk értékesítését. A Synergon-csoport szoftver fejlesztési kompetenciáját a tranzakciót követően is megtartjuk, ennek részeként Vörös Balázs, a Synergon Softcon Kft. korábbi ügyvezetője a Synergon Integrator Kft. szoftverfejlesztési igazgatójaként folytatja munkáját. Csapata változatlan felállásban erősíti a jövőben a Synergon Integrator Kft. szoftver fejlesztési üzletágát" - idézték Dobos Attilát, a Synergon Nyrt. vezérigazgatóját, az igazgatótanács tagját a közleményben.

A közlemény szerint a Synergon-csoport tovább optimalizálja működését, ennek részeként egyebek mellett folytatják a befektetési portfolió tisztítását.

A Synergon Informatikai Nyrt. saját honlapja szerint hazai tulajdonú, regionális szinten működő informatikai cég. A Synergon Csoport saját tőkéje meghaladja a 3,5 milliárd forintot.

 

A cégcsoport első negyedéves tevékenységét összefoglaló jelentése szerint 2013. első három hónapjában 2,61 milliárd forint árbevételt ért el, ami 48 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakát. A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentés szerint az informatikai cég adózás után 125 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben a 2012 első negyedévében elért 67 millió forintos nyereséggel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.