Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk arra figyelmeztet, hogy bármikor meghalhat rejtélyes körülmények között

|

A Tesla mágnás rejtélyes tweetje viccek egész sorát generálta.

Hirdetés

Elon Musk hétfőn azt üzente követőinek a Twitteren, hogy amennyiben rejtélyes körülmények között meghalna, örül, hogy ismerhette az ismerőseit. A SpaceX- és Tesla-mágnás korábban összeütközésbe került egy orosz tisztségviselővel, de bejelentése inkább poénáradatot váltott ki, mint aggodalmat.

Musk hétfő reggel tweetelte az üzenetét, de további információt, vagy magyarázatot nem adott. Nem sokkal később azonban megosztott egy bejegyzést, amelyet Dmitrij Rogozin, Oroszország volt miniszterelnök-helyettese és jelenlegi űrügynökségi vezetője írt, és amelyben Rogozin azt írta, hogy a Tesla-mágnás "felelősségre vonható" azért, mert a Pentagonon keresztül Starlink internetterminálokat biztosított az ukrajnai Mariupol kikötőváros ellenséges fegyvereseinek.

Musk és Rogozin már korábban is összetűzésbe keveredtek - egyelőre csak online. Rogozin 2014-ben megjegyezte, hogy az USA-nak "trambulinon" kellene űrhajósokat küldenie az űrbe, utalva ezzel arra, hogy akkoriban az Egyesült Államok orosz rakétákra támaszkodott. Amikor a SpaceX 2020-ban két NASA-asztronautát indított a Nemzetközi Űrállomásra, Musk kijelentette, hogy "a trambulin működik".

Rogozin azt válaszolta, hogy "tetszett" neki Musk vicce, Musk pedig oroszul kijelentette, hogy "várakozással tekint a kölcsönösen előnyös és virágzó hosszú távú együttműködés elé". Azonban Rogozin problémája azzal, hogy Musk állítólag kommunikációs eszközöket szállított az oroszok szerint "ukrán neonáci erőknek", sokkal súlyosabbnak tűnik.

Musk amerikai követői nem kapcsolták össze a rejtélyes üzenetet a Rogozinnal folytatott adok-kapokkal. Ehelyett inkább azzal viccelődtek, hogy a milliárdosnak biztosan "mocskos ügyei vannak", utalva ezzel az amerikai politikához valamilyen módon kapcsolódó emberek rejtélyes haláleseteire, mint amilyen például Vince Foster fehér házi helyettes jogtanácsos 1993-as öngyilkossága, Seth Rich, a Demokratikus Nemzeti Bizottság munkatársának 2016-os halálos fegyveres rablása, valamint a milliárdos pedofil Jeffrey Epstein halála, amelyet hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánítottak.

Musk üzenete John McAfee állításaira is emlékeztetett, aki tavalyi spanyolországi börtönben elkövetett öngyilkossága előtt ragaszkodott ahhoz, hogy a rácsok mögött megölik, és halálát öngyilkosságnak állítják be. McAfee, akit névadó vírusirtó szoftvere tett multimilliomossá, azt állította, hogy ha "felakasztja magát, a la Epstein, az nem az ő hibája lesz".

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.