Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk meglepetéssel szolgált az inflációról

|

Ismét nem mindennapi információt közölt a több mint 102,2 millió követőjével.

Hirdetés

A Tesla vezérigazgatója azt ígérte, hogy az elektromos járműgyártó cége csökkenteni fogja az árakat, amint az infláció lecseng. Ezekben a bizonytalan időkben, amikor a recesszióról szóló suttogások napról napra hangosabbak, minden olyan hír, amely arra utal, hogy az árak csökkenhetnek, nagyon, különösen a fogyasztók és a hatóságok számára, akiknek az infláció fejfájást okoz.

Az infláció, amely világszerte többéves csúcson van, szinte minden termék árában megmutatkozik: az élelmiszerektől az okostelefonokig, a számítógépektől a fogkrémig, a szappantól a tusfürdőig. A repülőjegyek árai az egekbe szöktek. Az üzemanyagárak továbbra is magasak.

Hirdetés

Ebben az összefüggésben Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója most olyan megállapításokat tett, amelyek szinte mindenkit felvidítanak: a fogyasztókat, a Tesla vásárlóit, a befektetőket és a politikusokat.

Musk tweet-sorozatban jelentette be, hogy a Teslának fontos, az autógyártáshoz szükséges nyersanyagok ára csökken. Pedig korábban e nyersanyagok (nikkel, kobalt, palládium, lítium stb.) ára meredeken emelkedett azóta, hogy Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát. Az indokolatlan háború tovább növelte a covid-19 világjárvány által generált ellátási láncok megszakadása miatt kialakult chiphiányt.

Mindez arra késztette az autógyártókat, hogy a járműárak sorozatos emelésén keresztül a fogyasztókra hárítsák a növekvő költségeket. Musk közölte több mint 102,2 millió követőjével a Twitteren, hogy az infláció talán lefelé tendál. Hozzátette, hogy több Tesla nyersanyag ára inkább lefelé tart, mint felfelé. A Tesla áremelkedéséről viszont azt jegyezte meg, hogy: "Túl korai lenne biztosat mondani" - írta a The Street.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.