Hirdetés
. Hirdetés

Előrelátó lépés a Huawei-től

|

Mivel a kereskedelmi szankciók miatt a Huawei nem fog hozzájutni a számára életfontosságú amerikai chipekhez, értesülések szerint két évre elegendő készletet halmozott fel.

Hirdetés

Hírek szerint az egyre súlyosabb amerikai kereskedelmi szankciók által sújtott Huawei jelentős raktákészleteket halmozott fel a számára fontos, amerikai gyártmányú lapkákból. Állítólag a bespájzolt chipek két évig biztosítják a zökkenőmentes gyártást. Főként az Intel és a Xilinx műhelyéből származó, szerver osztályű processzorokat gyűjtött be a kínai óriás.

Hirdetés

Ezek a processzorok a legfontosabb alkotóelemei a Huawei által fejlesztett alapállomásoknak és felhős technológiáknak. Mint ismeretes, a kínai vállalat az 5G hálózati infrastruktúrák és berendezések egyik legnagyobb szállítója, továbbá élenjár a felhőalapú szolgáltatások fejlesztésében is.

A Huawei azért kényszerült erre a lépésre, mert az Egyesült Államok által bevezetett legújabb szankciók megakadályozzák, hogy a vállalat továbbra is vásároljon a számára szükséges lapkákból. Ugyanakkor szakértők szerint bár a készletfelhalomozás régi chipekből megakadályzozza a leállást, azonban végső soron csökkentheti a cég versenyképességét az elkövetkező időszakban.

A kínai gyártó az általa közzétett adatok szerint 2019-ben 23,45 milliárd dollárt költött lapkakészletekre, alkatrészekre és egyebekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.