Hirdetés
. Hirdetés

Emberközpontú informatikai infrastruktúra

|

A vállalati informatikai infrastruktúra felügyelete és a hatékonyság növelése a Microsoft TechEd: IT Forum Europe konferenciájának témája.

Hirdetés

A közel ötezer informatikai szakember részvételével Barcelonában zajló rendezvény nyitóelőadásában Bob Muglia, a Microsoft szervertermékekért és fejlesztőeszközökért felelős, rangidős alelnöke azokat az újdonságokat tekintette át, amelyeket a bejelentés előtt álló Windows Vista, Office System 2007 és Exchange Server 2007, valamint a Windows Server Longhorn nyújt a vállalati informatikai infrastruktúra menedzselése, az egyéni produktivitás, a csoportmunka és a kommunikáció támogatása terén.

Az alelnök szerint ezekkel az újgenerációs termékekkel a vállalatok jelentősen növelhetik informatikai infrastruktúrájuk rugalmasságát a gyorsan változó üzleti igényekkel összhangban, az alkalmazottaknak folyamatos hozzáférést biztosíthatnak az információforrásokhoz, alkalmazásokhoz és személyekhez, a felügyeletet ugyanakkor egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tehetik. Mindebben a virtualizációnak, a magas szintű automatizációt lehetővé tevő menedzsment eszközöknek és az egységes üzenettovábbításnak is meghatározó szerepe lesz, a szoftvercég számos további fejlesztése, szolgáltatása és kezdeményezése mellett.

A Microsoft a TechEd: IT Forum Europe idején tette közzé a Windows PowerShell programozónyelvet és -felületet, mellyel a vállalati informatikusok hatékony módon automatizálhatják a rendszerfelügyelettel összefüggő folyamatokat. A PowerShell a Microsoft honlapjáról tölthető le.

A Customer Preview Program keretében ugyancsak most vált elérhetővé a Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2) kibocsátás előtti, release candidate (RC) verziója. Az SP2 egyetlen könnyen telepíthető csomagban tartalmazza a kritikus, nem kritikus és felhasználói visszajelzések alapján eszközölt frissítéseket, melyek tovább javítják az operációs rendszer biztonságát, megbízhatóságát és teljesítményét. A frissitőcsomaggal a Windows Vista és a Windows Server Longhorn telepítése is gördülékenyebbé tehető. A végleges verzió kibocsátása 2007 első negyedében esedékes.

Szintén a Windows Vista telepitését könnyíti meg a Microsoft System Center részét képező Systems Management Server (SMS) 2003 R2 frissített változata. Az ebben található konnektoron keresztül elérhető Microsoft SoftGrid virtualizációs technológia segítségével a rendszergazdák áthidalhatják az alkalmazások kompatibilitásában adódó problémákat. A 2007 első negyedében megjelenő SMS 2003 SP3-ra támaszkodva a vállalatok a Windows Vistára történő migrációjukat is jobban megtervezhetik majd.

A jövő év első negyedében válik elérhetővé a Systems Center Operations Manager 2007 is, amely a Windows Vista felügyeletéhez, az Office System 2007 és az Exchange Sevrer 2007 monitorozásához nyújt majd fejlett funkciókat. A Systems Center Operations Manager 2007 RC1 verziója szintén letölthető a Microsoft Connect honlapjáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.